Vynikajúci recept na pečené bravčové mäso so zemiakmi s vynikajúcou chuťou, ktorú docielite tou vynikajúcou marinádou.
Potrebujeme:
Na 1 kg mäsa
cibuľa – 1 veľký kus
cesnak – 3 strúčiky
soľ – 2 lyžičky
korenie podľa chuti
korenie na mäso – 1 lyžička
paradajková omáčka – 1 lyžička
kečup – 2 polievkové lyžice
sójová omáčka – 50 ml
kyslá smotana – 3 polievkové lyžice
celozrnná horčica – 1 lyžica
horčica – 1 lyžička
soľ podľa chuti
zemiaky – 700 g.
soľ podľa chuti
zemiakové korenie podľa chuti
olej – 2 lyžice
Postup:
Cibuľu rozmixujeme.
Pridáme pretlačený cesnak, koreniny, soľ, paradajkovú omáčku, kečup a sójovú omáčku.
Premiešame.
Mäso umyjeme, osušíme a narežeme na hrubšie plátky – ale neprerežeme celkom.
Mäso dôkladne natrieme pripravenou marinádou.
Necháme marinovať aspoň pár hodín – ideálne cez noc.
Kyslú smotanu zmiešame s oboma druhmi horčice.
Zemiaky si narežme, ale rovnako ako mäso ich neprežeme celkom.
Ochutíme koreninami a soľou.
Marinované mäso preložíme do misy.
Obložíme zemiakmi a do zázrezov navrstvíme horčicovú smotanu.
Prikryjeme alobalom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov.
Pečieme asi 1 hodinu, potom odokryjeme.
Pečieme bez alobalu ešte asi 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: