Odkedy mám tento recept, bravčové už nevyprážam, toto je fantastické: Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku – tajomstvo je v marináde!

Vynikajúci recept na pečené bravčové mäso so zemiakmi s vynikajúcou chuťou, ktorú docielite tou vynikajúcou marinádou.

 

 

Potrebujeme:

Na 1 kg mäsa

cibuľa – 1 veľký kus

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

cesnak – 3 strúčiky

soľ – 2 lyžičky

korenie podľa chuti

korenie na mäso – 1 lyžička

paradajková omáčka – 1 lyžička

kečup – 2 polievkové lyžice

sójová omáčka – 50 ml

kyslá smotana – 3 polievkové lyžice

celozrnná horčica – 1 lyžica

horčica – 1 lyžička

soľ podľa chuti

zemiaky – 700 g.

soľ podľa chuti

zemiakové korenie podľa chuti

olej – 2 lyžice

Postup:

Cibuľu rozmixujeme.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak, koreniny, soľ, paradajkovú omáčku, kečup a sójovú omáčku.

Premiešame.

 

 

Mäso umyjeme, osušíme a narežeme na hrubšie plátky – ale neprerežeme celkom.

Mäso dôkladne natrieme pripravenou marinádou.

Necháme marinovať aspoň pár hodín – ideálne cez noc.

Kyslú smotanu zmiešame s oboma druhmi horčice.

 

 

Zemiaky si narežme, ale rovnako ako mäso ich neprežeme celkom.

Ochutíme koreninami a soľou.

Marinované mäso preložíme do misy.

Obložíme zemiakmi a do zázrezov navrstvíme horčicovú smotanu.

Prikryjeme alobalom.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov.

Pečieme asi 1 hodinu, potom odokryjeme.

Pečieme bez alobalu ešte  asi 20 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn