Najchutnejšie zemiaky pečené s cesnakom, syrom a bylinkami: 30 minút a rozvoniava celá kuchyňa!

Vynikajúce zemiaky s cesnakom a bylinkami.

Potrebujeme:

  • 10-12 zemiakov
  • soľ, korenie
  • Sušený cesnak (môže byť aj čerstvý, pretlačený)
  • 10 – 12 čajových lyžičiek olivového oleja
  • 120 g strúhaného syra (parmezán, syr)
Okrem toho:
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 4-5 cesnakových strúčikov
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ

Postup:

Zemiaky uvaríme v škrupine v slanej vode. Keď sú mäkké (nie celkom rozvarené), necháme ich vychladnúť.  a nechali ich vychladnúť.

Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru nastavíme na 220 stupňov. Každý zemiaky potrieme zľahka olejom.

Zemiaky teraz jeden po druhom roztlačíme.

každý kúsok pospyeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Môžete pridať aj rascu, oregano, alebo iné bylinky podľa chuti.

Pečieme 30 minút pri 220 ° C.

Medzitým nastrúhame syr. Ten po 30 minútach nasypeme na zemiaky a dáme do rúry ešte na 5-7 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nakoniec si pripravíme bylinkovú zmes – vňať zmiešame s olejom a pretlačeným cesnakom.

Zmes natrieme na ešte horúce pečené zemiaky.