Vynikajúce zemiaky s cesnakom a bylinkami.
Potrebujeme:
- 10-12 zemiakov
- soľ, korenie
- Sušený cesnak (môže byť aj čerstvý, pretlačený)
- 10 – 12 čajových lyžičiek olivového oleja
- 120 g strúhaného syra (parmezán, syr)
Okrem toho:
- hrsť petržlenovej vňate
- 4-5 cesnakových strúčikov
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ
Postup:
Zemiaky uvaríme v škrupine v slanej vode. Keď sú mäkké (nie celkom rozvarené), necháme ich vychladnúť. a nechali ich vychladnúť.
Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru nastavíme na 220 stupňov. Každý zemiaky potrieme zľahka olejom.
Zemiaky teraz jeden po druhom roztlačíme.
každý kúsok pospyeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Môžete pridať aj rascu, oregano, alebo iné bylinky podľa chuti.
Pečieme 30 minút pri 220 ° C.
Medzitým nastrúhame syr. Ten po 30 minútach nasypeme na zemiaky a dáme do rúry ešte na 5-7 minút.
Nakoniec si pripravíme bylinkovú zmes – vňať zmiešame s olejom a pretlačeným cesnakom.
Zmes natrieme na ešte horúce pečené zemiaky.