plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší obed z cukety: Zapečte ju takto s kuracím mäsom, paradajkami a syrom – je to bomba!

Ak hľadáte recept na chutné a originálne jedlo, vyskúšajte túto zapečenú cuketu s kuracím mäsom, paradajkami a syrom podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

1,5 kg cukety

45 ml rastlinného oleja

1 ČL soli

červenú mletú papriku, čierne korenie a tymian podľa chuti

Na plnku:

700 g kuracieho mäsa

4 – 5 PL rastlinného oleja

1 cibuľu

4 strúčiky cesnaku

2 – 3 papriky

2 paradajky

1 ČL soli, červenej papriky, čierneho korenia a tymianu

Na omáčku:

1 ČL paradajkovej pasty

100 ml vody

Na zapečenie:

3 paradajky

80 g syra čedar

Postup:

Cuketu si umyjeme, odrežeme vrch a spodok, potom ju ošúpeme tak, že ošúpeme každý druhý pruh šupy, nakrájame na hrubšie kolieska a uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. 

Pripravíme si koreniacu zmes z oleja a korenín, vymiešame a potrieme každé koliesko. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180 °C. 

Cibuľu, papriku, aj cesnak si očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Paradajky si umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

Kuracie prsia si takisto nakrájame na malé kúsky. 

Na panvicu si dáme trochu rastlinného oleja, orestujeme cibuľu a pridáme pokrájanú papriku. Pridáme aj kuracie mäso a chvíľu opekáme za občasného premiešania. 

Potom pridáme ešte nakrájané paradajky, soľ, koreniny a premiešame. Povaríme a odstavíme z ohňa. 

Upečené cuketové kolieska lyžicou jemne postláčame, aby sme vytvorili priehlbinu, do ktorej naplníme pripravenú plnku. 

Navrch ukladáme kolieska paradajok, polejeme omáčkou, ktorú si pripravíme z paradajkovej pasty a vody, potom ešte posypeme strúhaným syrom.  

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri teplote 200 °C. 

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes