plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchá PIŠKÓTOVÁ maškrta bez pečenia: Stačí 5 minút a máte najlepší dezert, robím ho aj na VIANOCE!

Vynikajúca blesková torta s čokoládovo-citrónovým krémom, ktorú si okamžite zamilujete a budete ju pripravovať na pravidelnej báze.

Chystám ju pri príležitostiach, keď ma tlačí čas a doteraz ma ešte ani raz nesklamala.

 

 

Výnimočný recept na jednoduchý dezert z piškót z youtube kanála Dolci Veloci 89.

Potrebujeme:

300 g piškót

2 žĺtky

100 g kryštálového cukru

šťavu z jedného citróna (70 ml)

 

 

5 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

80 g bielej čokolády

kokos

 

 

Postup:

Piškóty prekrojíme na polovicu.

Formu na tortu (priemer 22 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Potom piškóty namočíme v mlieku a na stojato poukladáme do formy.

 

 

Do rajnice vložíme žĺtky.

Nasypeme cukor.

Pridáme citrónovú šťavu a metličkou vymiešame.

 

 

Potom pridáme škrob a zamiešame.

Do zmesi nalejeme mlieko a premiešame.

Rajnicu preložíme na sporák.

 

 

Miešame na strednom ohni, kým zmes nezačne vrieť.

Potom krém zložíme zo sporáku.

Pridáme bielu čokoládu.

 

 

Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Krém nalejeme na piškóty vo forme.

Špachtľou rovnomerne zarovnáme.

 

 

Tortu necháme úplne vychladnúť.

Vrch prekryjeme fóliou.

Vložíme ju na noc do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime fóliu a formu.

Vrch posypeme kokosom.

Nakoniec dezert ozdobíme plátkom citróna a mätou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes