Najchutnejší obed aký som kedy varil: Neuveriteľne ľahký a chutný recept!

Pripravte si úžasnú večeru podľa nášho jednoduchého receptu.

Zapekané kuracie stehná so zeleninou a lahodným šalátom vám naženú slinky do úst.

 

 

Nevšedný recept z youtube na lahodné zapekané kuracie stehná.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 kuracích stehien

soľ

čierne korenie

korenie na kura

3 PL rastlinného oleja

1 cibuľu

1 mrkvu

3 zemiaky

1 papriku

6 šampiňónov

soľ

čierne korenie

mletú červenú papriku

3 strúčiky cesnaku

120 g masla

Na šalát:

1/2 čínskej kapusty

1/2 papriky

1 uhorku

petržlenovú vňať

kôpor

soľ

1-2 PL kyslej smotany

Postup:

Na začiatku urobíme na stehnách nožíkom zárezy, ako je znázornené vo videu.

Stehná vložíme do misy, pridáme soľ, korenie, korenie na kura a olej.

Zmes dobre rozotrieme a necháme 30-40 minút marinovať.

 

 

Do misky pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zemiaky, papriku, šampiňóny, soľ, korenie a mletú papriku.

Špachtľou dôkladne premiešame.

Na tvrdú podložku položíme alobal, papier na pečenie.

Poukladáme zeleninu a do stredu stehná.

 

 

Kuracie stehno v strede podržíme, pridáme nožom roztlačený cesnak a kocku masla.

Obalíme alobalom, aby nám vznikla kapsička (viď video).

Toto zopakujeme so všetkými stehnami.

 

 

Takto obalené stehná poukladáme vedľa seba na plech.

Dáme piecť na 40 minút pri teplote 180°C.

Do misky nakrájame kapustu, papriku, uhorku, petržlenovú vňať, kôpor, roztlačený cesnak, soľ, smotanu.

Všetko dobre premiešame špachtľou.

 

 

Po 40-ich minútach pečenia vyberieme plech z rúry, otvoríme alobal.

Pečieme ďalších 15-20 minút pri teplote 180°C.

Po dopečení naaranžujeme na tanier a posypeme bylinkami.

Pridáme šalát a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay