Najchutnejšia smotanovo-jogurtová torta, akú ste kedy jedli: Každý, kto ju ochutná, si bude pýtať dupľu!

Pripravte si výnimočnú tortu z lístkového cesta, ktorá chutí skvelo aj bez vajec.

Nie je až tak výrazne sladká, určite osloví takmer každého.

Vďaka tomuto jednoduchému receptu z youtube si pripravíme jednoduchú smotanovo-jogurtovú tortu plnenú bobuľovým ovocím.

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

vodu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

cukor

Na plnku:

250 g bobuľového ovocia (čerstvého alebo mrazeného)

2 PL cukru

1 lyžičku kukuričného škrobu

šťavu z 1/2 citróna

350 g smotany na šľahanie

250 g gréckeho jogurtu

3 PL práškového cukru

Postup:

Z lístkového cesta, ktoré sme dali na papier na pečenie, si pomocou tortovej formy vyrežeme kruh s priemerom 22 cm.

Vyrezané okraje rozdelíme na štvrtiny a celé cesto premiestnime aj s papierom na pečenie na plech.

 

 

Vyrezanú kruhovú časť cesta poprepichujeme vidličkou, potrieme vodou a posypeme cukrom.

Z ďalšieho cesta vykrojíme kruh s priemerom 20 cm a rozdelíme ho na 12 častí.

 

 

Nakrájané cesto tiež potrieme vodou, posypeme cukrom.

Všetky časti cesta dáme piecť do predhriatej rúry na 15-20 minút pri teplote 200°C.

Do menšieho hrnca si pripravíme bobuľové ovocie, pridáme cukor, kukuričný škrob, citrónovú šťavu.

Zmes po zovretí necháme 2 minúty podusiť.

 

 

Do väčšej misy nalejeme smotanu, vyšľaháme ju na penu, pridáme cukor, vyšľaháme, pridáme jogurt a všetko spolu šľaháme, kým zmes nezhustne.

Kruh cesta dáme na spodok tortovej formy, nanesieme penu, rozotrieme.

Pridáme ovocnú zmes, opäť nanesieme ďalšiu vrstvu peny, rozotrieme ovocnú zmes a na vrch položíme trojuholníky z cesta.

 

 

Tortu vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

Zvyšné cesto nadrobíme na drobné kúsky, nanesieme ho po stranách torty a nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Jemný dezert nakrájame a môžeme ho servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn