plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšia kapusta, akú ste kedy jedli: Ideálne na obed aj pre vašich hostí!

Keď ju dáte na stôl, všetci budú nadšení!

Vychutnajte si toto skvelé jedlo z kapusty a mletého mäsa.

 

 

Jedinečné spojenie chutí si vás získa po prvom súste.

Príprava je veľmi jednoduchá.

Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Cookrate – Meat Delish. 

Potrebujeme:

1 hlávkovú kapustu

1,5 kg mletého mäsa

soľ

čierne mleté korenie

2 vajcia

100 g tvrdého syra

 

 

350 g plátkovej slaniny

Na omáčku

100 g krémového syra

70 g nakladaných uhoriek

 

 

30 g majonézy

20 g horčice

4 strúčiky cesnaku

120 ml sladkej smotany na varenie

7 g kôpru

soľ

Postup:

Ako prvé si vyrežeme z kapusty hlúb a odstránime poškodené listy.

Jamku po hlúbe ešte rozšírime, pretože túto dutinu budeme následne plniť mletým mäsom.

 

 

Mleté mäso si pripravíme nasledovne

Vložíme si ho do misky, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a dobre premiešame. 

Teraz týmto mletým mäsom naplníme dutinu v kapuste. 

V mletom mäse ešte v strede urobíme jamku, do ktorej vložíme hrudu syra. 

Kapustu vložíme do pekáča a zvyšné mleté mäso navrstvíme na vrch kapusty. 

 

 

Teraz ešte celú kapustu obalíme plátkami slaniny. 

Vložíme do predhriatej rúry na teplotu 160 °C.

Pečieme asi 2 hodiny. 

 

 

Všetky ingrediencie na omáčku (okrem kôpru) spolu zmiešame.

Následne ich rozmixujeme tyčovým mixérom a nakoniec pridáme nasekaný kôpor.

Upečené mäso pokrájame.

Každý kúsok polejeme pripravenou omáčkou a servírujeme s obľúbenou prílohou.

 

 

Celý postup si môžete pozrieť na videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes