plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšia cuketa v jemnom cestíčku s cesnakom: Deti vyhlásili, že to lepšie ako rezne v nedeľu!

Recept je ľahký a nám chutí viac, ako klasické rezne. Pripravte si ho aj vy a uvidíte, ako si ho zamilujete.

Recept podľa youtube je ľahký a nám chutí viac, ako klasické rezne.

Pripravte si ho aj vy a uvidíte, ako si ho zamilujete.

 

 

Potrebujeme:

2 vajcia

100 mililitrov kefíru alebo riedkeho bieleho jogurtu

jeden strúčik cesnaku

cuketa

4 lyžice hladkej múky

soľ

korenie na dochutenie

Voliteľné:

Šampiňóny

Karfiol

Patizón

Cestíčko je vynikajúce na obaľovanie aj iných druhov zeleniny)

Postup:

 

 

Najskôr si umyte cuketu pod vlažnou vodou.

Odstráňte horný a dolný okraj.

Potom zeleninu nakrájajte na stredne veľké tyčinky o šírke asi jeden centimeter.

 

 

Cuketové plátky potom vložte do hlbokej misy, posoľte.

Pridajte prelisovaný strúčik cesnaku a nechajte asi pätnásť minút odpočinúť.

 

Foto: youtube/Светлана Чернова

 

Medzitým si rozklepnite do menšej misy vajcia a ochuťte soľou a korením.

Rozšľahajte.

Potom pridajte aj kefír a vsypte trochu hladkej múky.

Vymiešajte polotekuté hladké cestíčko.

 

Foto: youtube/Светлана Чернова

 

Po pätnástich minútach cuketa pustí šťavu, tú zlejte.

Jednotlivé cuketové kúsky potom obaľte najprv v múke.

Potom v cestíčku a na záver môžete opäť v múke.

 

 

Plátky z cukety vkladajte do rozpáleného oleja.

Pečte zo všetkých strán do zlatista na miernom ohni.

 

Foto: youtube/Светлана Чернова

 

Potom môžete prebytočný tuk odsať kuchynskými utierkami a pochutnávať si na obaľovanej cukete napríklad s kyslou smotanou, ktorá sa k nej bezchybne hodí.

Smotanu je však možné nahradiť aj hustejším bielym jogurtom.

 

Foto: youtube/Светлана Чернова

 

Rovnakým spôsobom je možné obaliť a usmažiť aj iné druhy vami obľúbené zeleniny.

Lahodné sú napríklad aj takto pripravené šampiňóny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes