plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie cuketky celej sezóny: Zabudnite na trojobal a vyskúšajte cestíčko z kyslej smotany a cesnaku – celej rodine sa zbiehajú slinky!

veľmi lahodná cuketa v cestíčku z kyslej smotany a cesnaku.

Potrebujeme:

  • 2 kusy cukety
  • soľ
  • čierne korenie
  • 4-5 strúčiky cesnaku
  • hladká múka
  • olej

Na cestíčko:

  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1/2 lyžičky soli
  • Múka hladká 3-4 polievkové lyžice
  • 50 g strúhaného syra
  • kôpor

Prísady na omáčku:

  • 4-5 polievkových lyžíc kyslej smotany
  • kôpor
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska a preložíme do misky. Pridáme soľ, korenie, pretlačený cesnak a premiešame.

Na cestíčko vymiešame vajcia s ostatnými prísadami.

Každú cuketu obalíme v múke a potom v cestíčku. Pečieme na rozhoriatom oleji každý kúsok dozlatista.

Na omáčku zmiešame všetky prísady, dochutíme podľa potreby a podávame s cuketou.

Najlepšie recepty na dnes