veľmi lahodná cuketa v cestíčku z kyslej smotany a cesnaku.
Potrebujeme:
- 2 kusy cukety
- soľ
- čierne korenie
- 4-5 strúčiky cesnaku
- hladká múka
- olej
Na cestíčko:
- 2 vajcia
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1/2 lyžičky soli
- Múka hladká 3-4 polievkové lyžice
- 50 g strúhaného syra
- kôpor
Prísady na omáčku:
- 4-5 polievkových lyžíc kyslej smotany
- kôpor
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska a preložíme do misky. Pridáme soľ, korenie, pretlačený cesnak a premiešame.
Na cestíčko vymiešame vajcia s ostatnými prísadami.
Každú cuketu obalíme v múke a potom v cestíčku. Pečieme na rozhoriatom oleji každý kúsok dozlatista.
Na omáčku zmiešame všetky prísady, dochutíme podľa potreby a podávame s cuketou.