Najchutnejšie CUKETKY celej sezóny: Zabudnite na trojobal a vyskúšajte cestíčko z kyslej smotany a cesnaku – celej rodine sa zbiehajú slinky!

Tento recept je u nás hit a určite sa bude aj vám.

Veľmi lahodná cuketa v cestíčku z kyslej smotany a cesnaku.

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

2 kusy cukety

soľ

...

čierne korenie

4-5 strúčiky cesnaku

hladká múka

olej

Na cestíčko:

2 vajcia

3 polievkové lyžice kyslej smotany

1/2 lyžičky soli

Múka hladká 3-4 polievkové lyžice

50 g strúhaného syra

kôpor

Prísady na omáčku:

4-5 polievkových lyžíc kyslej smotany

kôpor

3 strúčiky cesnaku

soľ

čierne korenie

Postup:

Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska.

Preložíme do misky.

Pridáme soľ, korenie, pretlačený cesnak a premiešame.

Na cestíčko vymiešame vajcia s ostatnými prísadami.

 

 

Každú cuketu obalíme v múke a potom v cestíčku.

Nakoniec do cestíčka vmiešame aj nastrúhaný syr.

Pečieme na rozhoriatom oleji každý kúsok dozlatista.

Na omáčku zmiešame všetky prísady, dochutíme podľa potreby a podávame s cuketou.

Výsledok:

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: