plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšia minútková krkovička z Balatonu: Tajomstvo je v cesnakovej marináde!

Túto krkovičku robili v jednej reštaurácii na Balatone a keď sme tam boli na dovolenke, podarilo sa vymámiť aj recept. Ide o minútkové mäsko, fantasticky chutné vďaka cesnakovo-paprikovej marináde. Odporúčam každému, dá sa pripraviť aj z bravčového karé.

Túto krkovičku robili v jednej reštaurácii na Balatone a keď sme tam boli na dovolenke, podarilo sa vymámiť aj recept. Ide o minútkové mäsko, fantasticky chutné vďaka cesankovo-paprikovej marináde. Odporúčam každému, dá sa pripraviť aj z bravčového karé.

Potrebujeme:

8 kúskov bravčovej krkovičky

1 kg zemiakov – nakrájaných na mesiačiky

400 g slaniny – mangalica

4 lyžice oleja + 1 na zemiaky

8 strúčikov cesnaku

2 lyžice horčice – môžete použiť kremžskú a obyčajnú horčicu v pomere 1:1

2 lyžice sladkej papriky

Oregano, majoránku, soľ a korenie

Postup:

Najskôr si pripravíme marinádu – zmiešame 4 lyžice oleja, 4 strúčiky pretlačeného cesnaku a korčicu, Pridáme aj polovicu papriku, oregano, majoránku, soľ, korenie a horčicu.

Premiešame a do tejto zmesi naložíme mäsko tak, aby bol pokrytý každý kúsok. Naložíme na 1 hodinku.

Potom prichádzajú na rad zemiaky – tie dochutíme zvyšným cesnakom, paprikou, soľou a koreninami podľa chuti. Premiešame aj s olejom.

Zemiaky pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40-45 minút.

Na panvici si najskôr opražíme slaninku – narežeme ju a opražíme dochrumkava.

Na tuku, ktorý sa zo slaninky vypečieme teraz opražíme mäsko z oboch strán – stačí 4-5 minút na panvici, ide o minútkovú úpravu.

Podávame s pečenými zemiakmi, ochutenou kapustou, kyslými uhorkami a samozrejme so slaninkou a odporúčam aj dobre vychladené pivko, je to neskutočná pochúťka!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes