Najchutnejšia bravčová roláda: Nielen mimoriadne chutná, ale vás nebude ani veľa stáť!

Recept rozhodne vyskúšajte, budete prekvapení, aká je roláda chutná.

Recept je nenáročný, lacný a výsledný produkt vás určite prekvapí, stojí rozhodne za vyskúšanie.

Jednoznačne schová do vrecka bežne kupovanú salámu alebo šunku.

 

Vynikajúca domáca bravčová rolka podľa portálu retete-usoare.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Bravčové koleno

1 ČL soli

1/2 ČL čierneho korenia

1/2 ČL sušeného granulovaného cesnaku

6 strúčikov cesnaku

Na vývar:

1 cibuľu

čierne korenie

2 bobkové listy

1 PL soli

Postup:

Mäso pozdĺžne rozrežeme na jednu stranu, aby sme mohli opatrne vybrať kosť.

Potom oddelíme mäso od kože, nakrájame na kúsky, prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.

 

 

 

Tiež prekryjeme fóliou aj mäso a dôkladne vyklepeme.

Zmiešame spolu koreniny a pridáme prelisovaný cesnak.

Kožu posypeme zmesou korenia, pridáme cesnak a rozotrieme po celej ploche.

 

 

Potom položíme aj kúsky mäsa, posypeme korením a rozdelíme zvyšný cesnak.

Roládu pevne zvinieme, napevno zviažeme kuchárskou niťou, zabalíme do fólie a vložíme chladničky na 5-6 hodín.

 

 

 

Potom odstránime fóliu, rolku vložíme do hrnca, pridáme cibuľu, bobkové listy, zrnká čierneho korenia a soľ.

Zalejeme dostatočným množstvom vody, aby bola rolka úplne ponorená, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 2,5 – 3 hodiny.

 

Rolku vyberieme, prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky na niekoľko hodín, prípadne celú noc.

Potom odstránime niť a roku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video inšpirácia:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash