Recept rozhodne vyskúšajte, budete prekvapení, aká je roláda chutná.
Recept je nenáročný, lacný a výsledný produkt vás určite prekvapí, stojí rozhodne za vyskúšanie.
Jednoznačne schová do vrecka bežne kupovanú salámu alebo šunku.
Vynikajúca domáca bravčová rolka podľa portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
Bravčové koleno
1 ČL soli
1/2 ČL čierneho korenia
1/2 ČL sušeného granulovaného cesnaku
6 strúčikov cesnaku
Na vývar:
1 cibuľu
čierne korenie
2 bobkové listy
1 PL soli
Postup:
Mäso pozdĺžne rozrežeme na jednu stranu, aby sme mohli opatrne vybrať kosť.
Potom oddelíme mäso od kože, nakrájame na kúsky, prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.
Tiež prekryjeme fóliou aj mäso a dôkladne vyklepeme.
Zmiešame spolu koreniny a pridáme prelisovaný cesnak.
Kožu posypeme zmesou korenia, pridáme cesnak a rozotrieme po celej ploche.
Potom položíme aj kúsky mäsa, posypeme korením a rozdelíme zvyšný cesnak.
Roládu pevne zvinieme, napevno zviažeme kuchárskou niťou, zabalíme do fólie a vložíme chladničky na 5-6 hodín.
Potom odstránime fóliu, rolku vložíme do hrnca, pridáme cibuľu, bobkové listy, zrnká čierneho korenia a soľ.
Zalejeme dostatočným množstvom vody, aby bola rolka úplne ponorená, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 2,5 – 3 hodiny.
Rolku vyberieme, prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky na niekoľko hodín, prípadne celú noc.
Potom odstránime niť a roku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video inšpirácia: