Vynikajúci domáci recept na jednoduchú no o to chutnejšiu nepečenú dobrotu z pudingového krému a banánov. Je veľmi jednoduchá a naozaj vynikajúca.
Potrebujeme:
Krém:
1 bal. vanilkového pudingu
15 g zemiakového škrobu
80 g kr. cukru
500 ml mlieka
1 bal. van. cukru
250 g mäkkého masla (pri izbovej teplote)
20 g kakaa bez cukru
Ďalej:
asi 220 g podlhovastých sušienok
2 malé banány (hmotnosť s kožou asi 250 g)
šťava z 1/2 citróna
Na pokvapkanie:
asi 160 ml mlieka
60 – 70 ml rumu
Hore:
300 ml vychladenenej smotany na šľahanie
1 lyžica práškového cukru
2 lyžičky van. cukru
1 lyžička stužovača do šľahačky
Kakao na posypanie
Postup:
Na pudingový krém: Do hrnca nalejte asi 300 ml mlieka, pridajte cukor a premiešajte, priveďte do varu. Do zvyšného mlieka pridajte puding, zemiakový škrob a dôkladne premiešajte, aby sa na ňom netvorili hrudky. Do vriaceho mlieka pridajte pudingovú zmes a uvarte hustý puding.
Odstráňte z tepla, prikryte ho alobalom a nechajte úplne vychladnúť. Puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Krém: 2. Vložte zmäknuté maslo do misky, pridajte cukor a vyšľahajte. Potom v 3-4 dávkach pridajte ochladený puding, po každom pridaní zmiešajte s mixérom strednou rýchlosťou, aby sa obe hmoty dostatočne premiešali. Pudingový maslový krém rozdelte na dve rovnaké časti a do jednej pridajte kakao.
Ošúpané banány nakrájame na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou. Vrstvu sušienok uložte do formy s priemerom 21 cm (tortu vysteľte s papierom na pečenie, ale iba spodnú časť). Sušinky môžeme zľahka pokvapkať. Na sušienky vrstva svetlého krému. Pokračujte druhou vrstvou sušienok, tmavým krémom a jemne do neho vtlačte banány.
Smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a stužovačom a navrstvite na vrch. Posypte kakaom a dajte vychladiť.