Najchutnejšia banánová torta bez pečenia, akú som kedy jedla: Stačí chvíľa a máte najlepší dezert, robím ho aj pre návštevy!!

Vynikajúci domáci recept na jednoduchú no o to chutnejšiu nepečenú dobrotu z pudingového krému a banánov. Je veľmi jednoduchá a naozaj vynikajúca.

Potrebujeme:

Krém:

1 bal. vanilkového pudingu

15 g zemiakového škrobu

80 g kr. cukru

500 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. van. cukru

250 g mäkkého masla (pri izbovej teplote)

20 g kakaa bez cukru

Ďalej:

asi 220 g podlhovastých sušienok

2 malé banány (hmotnosť s kožou asi 250 g)

šťava z 1/2 citróna

Na pokvapkanie:

asi 160 ml mlieka

60 – 70 ml rumu

Hore:

300 ml vychladenenej smotany na šľahanie

1 lyžica práškového cukru

2 lyžičky van. cukru

1 lyžička stužovača do šľahačky

Kakao na posypanie

Postup:

Na pudingový krém: Do hrnca nalejte asi 300 ml mlieka, pridajte cukor a premiešajte, priveďte do varu. Do zvyšného mlieka pridajte puding, zemiakový škrob a dôkladne premiešajte, aby sa na ňom netvorili hrudky. Do vriaceho mlieka pridajte pudingovú zmes a uvarte hustý puding.

Odstráňte z tepla, prikryte ho alobalom a nechajte úplne vychladnúť. Puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Krém: 2. Vložte zmäknuté maslo do misky, pridajte cukor a vyšľahajte. Potom v 3-4 dávkach pridajte ochladený puding, po každom pridaní zmiešajte s mixérom strednou rýchlosťou, aby sa obe hmoty dostatočne premiešali. Pudingový maslový krém rozdelte na dve rovnaké časti a do jednej pridajte kakao.

Ošúpané banány nakrájame na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou. Vrstvu sušienok uložte do formy s priemerom 21 cm (tortu vysteľte s papierom na pečenie, ale iba spodnú časť). Sušinky môžeme zľahka pokvapkať. Na sušienky vrstva svetlého krému. Pokračujte druhou vrstvou sušienok, tmavým krémom a jemne do neho vtlačte banány.

Smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a stužovačom a navrstvite na vrch. Posypte kakaom a dajte vychladiť.

Témy:


Pridajte svoj komentár