Najchutnejší tip, ako pripraviť lososa: Upečte ho so syrom a cibuľkou

Najchutnejšia úprava obľúbenej ryby, akú poznáme. Vyskúšajte lososa zapečeného v syrovo-cibuľkovom kabátiku.

Losos je jedna z najobľúbenejších rýb. Môže za to lahodná chuť mäska, ktoré je jednoduché na prípravu a doslova sa rozpadá na jazyku. Prinášame vám skvelý tip, ako si zážitok z tejto pochúťky ešte znásobiť. Vyskúšajte lososa zabepčeného v syrovo-cibuľkovej kruste.

Potrebujeme:

600 g filet s lososa

1 bielu cibuľu

Soľ a čierne mleté korenie

2 lyžice citrónovej šťavy

4 lyžice kyslej smotany – môžeme nahradiť majonézou

...

1 lyžicu horčice (ideálne dijonskej)

2 strúčiky cesnaku

200 g stúhaného syra

Postup:

Filet umyjeme, osušíme papierovou utierkou a z oboch strán osolíme a okoreníme. Uložíme na plech vystlaný alobalom.

OLDMlUemuIo

Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a uložíme na filet. V miske zmiešame smotanu (alebo majonézu) s pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a horčicou. Túto zmes nanesieme na vrstvu cibule.

image-3

9f85Qofgz8o

Nakoniec posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút. Posypeme čerstvými zelenými bylinkami.

KuXYjHzLbJs

Podávame s čerstvou zeleninou, varenými fazuľovými luskami, alebo novými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

upTtRG-RxzU

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk