Obyčajná tarhoňa a ďalšie 4 celkom bežné prísady. To je všetko, čo potrebujete na prípravu skvelého obedu alebo večere pre celú rodinu. Je to jednoduché, rýchle a skutočne fantastické. Ako sa hovorí, jednoduché jedlá sú niekedy tie najlepšie.
Potrebujeme:
2-3 cibule
300 g tarhone
150 g pikentnej klobásy
4-5 vajec uvarených natvrdo
200 g kyslej smotany + hrsť strúhaného syra
Postup:
Tarhoňu najskôr opražíme na troche oleja, kým nezíska ružovkastý nádych. Pridáme soľ, zalejeme dostatočným množstvom vody (voda by mala siahať asi 2 cm nad cestovinu) a varíme za občasného miešania, kým cestovina nezmäkne.
Zapekaciu misu vymastíme trochou oleja a na dno navrstvíme tarhoňu. Na tarhoňu uložíme kolieska klobásy, kolieska uvarených vajec, tarhoňu a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady.
Na vrch navrstvíme kyslú smotanu zmiešanú s trochou syra a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov, približne 25-30 minút.
Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na oleji dozlatista. Približne 5-10 minút pred koncom pečenia navrstvíme na vrch opraženú cibuľku a necháme zapiecť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes