plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší tip, ako pripraviť kuracie stehná: Vyskúšajte ich v jemnej maslovo-citrónovej omáčke!

Výborný obed, večera alebo slávnostné jedlo. Najlepšie kuracie stehná, aké poznáme!

Výborný obed, večera alebo slávnostné jedlo. Najlepšie kuracie stehná, aké poznáme!

Potrebujeme:

8 ks kuracích stehien horných s kožou

1-2 šálky čerstvého špenátu

3 strúčiky cesnaku

1 lyžičku sušeného tymánu

1 šálku kuracieho vývaru (alebo vodu s kuracím bujónom)

Soľ, čierne mleté korenie, sladkú papriku

3 lyžice masla

½ šálky sladkej smotany

½ šálky strúhaného syra (ideálne parmezánu)

Šťavu z 1 citróna

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Kuracie stehienka osolíme a okoreníme.

2 lyžice masla rozpustíme na veľkej panvici, pridáme stehná kožou nadol a opražíme z oboch strán tak, aby boli na povrchu zlatisté (asi 3 minúty na každej strane). Vyberieme z panvice a odložíme bokom.

Na panvicu preložíme zvyšné maslo, nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme asi 1-2 minúty. Pridáme vývar, smotanu, strúhaný syr, citrónovú šťavu a tymián.

Privedieme do varu, znížime teplotu a pridáme aj špenát. Miešame, kým špenát nezmäkne a omáčka nezačne hustnúť. Potom pridáme kuracie stehná a panvicu vložíme do rúry. Pečieme asi 25-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: damndelicious

Najlepšie recepty na dnes