Najchutnejší spôsob, ako pripraviť kuracie stehná v rúre: Pridajte cesnak, kyslú smotanu a zabaľte do slaninky – je to fantázia!

zloženie:

  • 6 kuracích stehien horných
  • 4 lyžíc kyslej smotany
  • 1 zväzok nasekanej petržlenovej vňate
  • pol hlávky červenej cibule nasekanej nadrobno
  • 2 strúčiky pretlačeního cesnaku
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 15 dkg strúhaného syra
  • 12 plátkov slaniny
  • olej

Postup:

Kuracie stehná umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a korením. Na omáčku zmiešame smotanu s cibuľou, cesnakom, vňaťou a dobre premiešame. Kuracie stehná preložíme na pekáč kožou nahor. Natrieme omáčkou a zabalíme do slaninky.

Zakryjeme alobalom a vložíme dov yhriatej rúry na 200 stupňov na 45 minút. Potom posypeme syrom a dáme ešte zapiecť do rúry, kým syr nebude zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.