zloženie:
- 6 kuracích stehien horných
- 4 lyžíc kyslej smotany
- 1 zväzok nasekanej petržlenovej vňate
- pol hlávky červenej cibule nasekanej nadrobno
- 2 strúčiky pretlačeního cesnaku
- soľ, korenie podľa chuti
- 15 dkg strúhaného syra
- 12 plátkov slaniny
- olej
Postup:
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a korením. Na omáčku zmiešame smotanu s cibuľou, cesnakom, vňaťou a dobre premiešame. Kuracie stehná preložíme na pekáč kožou nahor. Natrieme omáčkou a zabalíme do slaninky.
Zakryjeme alobalom a vložíme dov yhriatej rúry na 200 stupňov na 45 minút. Potom posypeme syrom a dáme ešte zapiecť do rúry, kým syr nebude zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)