Neskutočne chutné plnené mäso vhodné na slávnostný stôl.
Nielen vyzerá, ale aj chutí fantasticky.
Lahodná zapekaná plnená panenka podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Moja kuhinja Tanja.
Potrebujeme:
600 g bravčovej panenky
200 g šampiňónov
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
100 g tvrdého syra
korenie
mletú červenú papriku
rozmarín
sušený cesnak
soľ
150 g slaniny
6 zemiakov
Postup:
Na začiatku odstránime z mäsa kožu a pripravíme si zmes korenia.
Do misky pridáme mletú papriku, sušený cesnak, soľ, korenie, rozmarín a lyžicou premiešame.
Mäso pozdĺžne prekrojíme, z oboch strán posypeme korením a rukami ho poriadne votrieme.
Na panvicu pridáme olej, vložíme na kocky nakrájanú cibuľu.
Smažíme ju, kým nezmäkne.
Pridáme šampiňóny, za miešania smažíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie.
Opekáme ešte 2 minúty.
Počas smaženia zatiaľ na plátky nakrájame tvrdý syr.
Na alobal položíme papier na pečenie a poukladáme vedľa seba plátky slaniny.
Do stredu položíme bravčové mäso a naplníme ho hubovou zmesou a syrom.
Plátky slaniny preložíme cez mäso a obalíme ho papierom a alobalom.
Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme piecť do rúry na 30 minút pri teplote 200°C.
Kým sa pečie mäso, nakrájame zemiaky, pridáme soľ, korenie, mletú papriku, olej a ručne premiešame.
Po tridsiatich minútach pečenia pridáme na plech zemiaky.
Pečieme ďalších 30 minút pri teplote 200°C.
Po tridsiatich minútach otvoríme alobal a papier na mäse a pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.
Jemnú voňavú zapekanú panenku servírujeme so zemiakmi.
Dobrú chuť!
Video návod: