Najchutnejší recept na plnenú bravčovú panenku, aký som kedy pripravil: Prekvapte svoju rodinu!

Neskutočne chutné plnené mäso vhodné na slávnostný stôl.

Nielen vyzerá, ale aj chutí fantasticky.

 

 

Lahodná zapekaná plnená panenka podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Moja kuhinja Tanja.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g bravčovej panenky

200 g šampiňónov

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

100 g tvrdého syra

korenie

mletú červenú papriku

rozmarín

sušený cesnak

soľ

150 g slaniny

6 zemiakov

Postup:

Na začiatku odstránime z mäsa kožu a pripravíme si zmes korenia.

Do misky pridáme mletú papriku, sušený cesnak, soľ, korenie, rozmarín a lyžicou premiešame.

 

 

Mäso pozdĺžne prekrojíme, z oboch strán posypeme korením a rukami ho poriadne votrieme.

Na panvicu pridáme olej, vložíme na kocky nakrájanú cibuľu.

Smažíme ju, kým nezmäkne.

 

 

Pridáme šampiňóny, za miešania smažíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie.

Opekáme ešte 2 minúty.

Počas smaženia zatiaľ na plátky nakrájame tvrdý syr.

 

 

Na alobal položíme papier na pečenie a poukladáme vedľa seba plátky slaniny.

Do stredu položíme bravčové mäso a naplníme ho hubovou zmesou a syrom.

 

 

Plátky slaniny preložíme cez mäso a obalíme ho papierom a alobalom.

Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Dáme piecť do rúry na 30 minút pri teplote 200°C.

 

 

Kým sa pečie mäso, nakrájame zemiaky, pridáme soľ, korenie, mletú papriku, olej a ručne premiešame.

Po tridsiatich minútach pečenia pridáme na plech zemiaky.

Pečieme ďalších 30 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po tridsiatich minútach otvoríme alobal a papier na mäse a pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.

Jemnú voňavú zapekanú panenku servírujeme so zemiakmi.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay