Vyskúšajte tento vynikajúci šalát podľa receptu z youtube a budete nadšení.
Skvelá kombinácia chutí!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
400 – 500 g kapusty
soľ
čierne mleté korenie
2 PL jablčného octu
6 PL extra panenského olivového oleja
2 stredne veľké cibule
5 nakladaných uhoriek
1 strúčik cesnaku
200 g slnečnicového oleja
100 g mlieka
2 PL dijonskej horčice
parmezán
Postup:
Zemiaky si dáme uvariť v šupke do osolenej vody do mäkka.
Medzitým si nakrájame kapustu najemno a vložíme ju do misy.
Do misy si dáme lyžicu soli a pridáme čierne korenie.
Pridáme aj 2 lyžice octu a miešame, kým sa soľ nerozpustí.
Potom pridáme ešte 6 lyžíc olivového oleja.
Touto zmesou zalejeme pokrájanú kapustu.
Cibuľu si nakrájame na pol krúžky.
Dáme ju orestovať na olej.
Ku koncu restovania pridáme prelisovaný cesnak.
Uvarené zemiaky si scedíme, ochladíme a ošúpeme.
Do pohára si nalejeme slnečnicový olej s mliekom.
Vyšľaháme ručným mixérom.
Potom osolíme a okoreníme.
Pridáme dijonskú horčicu a znovu zmixujeme.
Zemiaky si nakrájame, vložíme do misy s kapustou.
Pridáme orestovanú cibuľu, pokrájané uhorky.
Nakoniec všetko zalejeme pripravenou omáčkou.
Dobre premiešame a šalát je pripravený.
Šalát podávame ako prílohu k mäsu, rezňom, fašírkam, alebo na sviatky k akémukoľvek sviatočnému pokrmu.
Dobrú chuť!
VIDEONÁVOD