plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší nemecký šalát: Zmiešajte zemiaky s kapustou, pridajte tieto zložky a máte skutočnú dobrotu!

Vyskúšajte tento vynikajúci šalát podľa receptu z youtube a budete nadšení.

Skvelá kombinácia chutí!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

400 – 500 g kapusty

soľ

čierne mleté korenie

2 PL jablčného octu

6 PL extra panenského olivového oleja

2 stredne veľké cibule

5 nakladaných uhoriek

1 strúčik cesnaku

200 g slnečnicového oleja

100 g mlieka

2 PL dijonskej horčice

parmezán

Postup:

Zemiaky si dáme uvariť v šupke do osolenej vody do mäkka.

Medzitým si nakrájame kapustu najemno a vložíme ju do misy. 

Do misy si dáme lyžicu soli a pridáme čierne korenie.

Pridáme aj 2 lyžice octu a miešame, kým sa soľ nerozpustí. 

Potom pridáme ešte 6 lyžíc olivového oleja. 

Touto zmesou zalejeme pokrájanú kapustu. 

Cibuľu si nakrájame na pol krúžky.

Dáme ju orestovať na olej.

Ku koncu restovania pridáme prelisovaný cesnak.

Uvarené zemiaky si scedíme, ochladíme a ošúpeme.

Do pohára si nalejeme slnečnicový olej s mliekom.

Vyšľaháme ručným mixérom.

Potom osolíme a okoreníme.

Pridáme dijonskú horčicu a znovu zmixujeme.

Zemiaky si nakrájame, vložíme do misy s kapustou.

Pridáme orestovanú cibuľu, pokrájané uhorky.

Nakoniec všetko zalejeme pripravenou omáčkou. 

Dobre premiešame a šalát je pripravený. 

Šalát podávame ako prílohu k mäsu, rezňom, fašírkam, alebo na sviatky k akémukoľvek sviatočnému pokrmu.

Dobrú chuť!

VIDEONÁVOD

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes