Konečne som našla recept na dokonalý KRÉM: Lepší ste v živote neochutnali – hodí sa na zdobenie, vrstvenie aj plnenie torty!

Pripravte si doma najúžasnejší krém z cenovo dostupných a jednoduchých ingrediencií.

Príprava nie je ťažká, ale existujú isté pravidlá, ktoré je potrebné dodržať.

 

 

Fantastický recept na najlepší krém z portálu zen.yandex. 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme: 

200-220 g masla 

3 bielky  

150-180 g kryštálového cukru 

vanilín podľa chuti 

Postup: 

 

 

Do sklenenej misky s hrubým dnom pridáme bielky a cukor. 

Bielky zľahka premiešame s cukrom, ale nešľaháme. 

 

 

Na oheň dáme hrniec s vodou.

Po zovretí na vrch položíme misku s bielkami. 

Dno misky by sa nemalo dotýkať vody. 

 

 

Po celú dobu miešame bielky.

Zmes privedieme na teplotu 60-70°C.

Zahriatie bielkov zvyčajne trvá 6-7 minút.

 

 

Vyberieme bielky z kúpeľa.

Určite skontrolujeme, či sa cukor roztopil.

Ak ešte zostali zrnká cukru, všetko dobre premiešame, kým sa úplne nerozpustí.

 

 

Bielky treba okamžite začať šľahať.

Je potrebné ich vyšľahať do stabilnej hustej peny.

 

 

Keď sú bielky vyšľahané, môžeme začať pridávať zmäknuté maslo.

Je veľmi dôležité, aby vyšľahané bielky mali rovnakú teplotu ako maslo.

 

 

Ak sú bielky horúce, maslo sa začne topiť a krém nebude hustý.

Maslo by sa malo pridávať v malých dávkach po lyžičkách.

 

 

Keď krém zhustne a je stabilný, je pripravený na použitie.

Ak chceme z krému vytvárať vzory, vložíme ho na 30 minút do chladničky.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay