Vyprážaný karfiol už nerobím, toto je BOMBA: Fantastický karfiol so syrom a cesnakom, pripravený na plechu!

1137

Dobrý deň, chcem sa podeliť o vynikajúci tip, ako pripraviť karfiol v trojobale, bez vyprážania a dokonca aj bez predvárania. Budete sa diviť, ale takto pripravený nielen vyzerá ako vyprážaný v trojobale, ale chutí perfektne. Na povrchu krásne chrumkavý a vo vnútri mäkučký, ale nie je rozvarený.

Ide o vynikajúci tip pre každého, kto chce vyskúšať zdravšiu a jednoduchšiu verziu tradičného pokrmu. Pokiaľ ide o mňa, takýto karfiol by som jedla aj každý deň.

Potrebujeme:

Hlávku karfiolu

Strúhanku (ideálne domáca)

Vajcia

Hladkú múku

Olej na pokvapkanie (použila som asi 1 lyžičku oleja)

Voliteľné:

pamezán

Postup:

Karfiol umyjeme, osušíme a rozdelený na ružičky obaľujeme bez predvárania.

Karfiol v rúre počas pečenia krásne zmäkne, avšak nebude rozvarený, ako tomu často býva v prípade vyprážaného pokrmu.

Obaľujeme klasicky – najskôr múka, rozšľahané vajcia ochutené soľou a korením a strúhanka. Ak chcete malé vylepšenie, môžete do strúhanky pridať aj nastrúhaný parmezán.

Z mojich skúseností môžem len odporučiť domácu strúhanku s väčšími kúskami, výsledok je ešte chrumkavejší a chutnejší. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte do rozšľahanéh vajíčka aj 1 strúčik cesnaku.

Uložíme na plech vystlaný papierom (ja si potriem trochou oleja aj papier) a obalené kúsky pokvapkáme olejom.

Pečieme pri 180 stupňoch necelú hodinu, podľa rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár