Vynikajúci jahodový koláč s krémom a želatínou.
Je jednoduchý a nesmierne chutný a lahodný.
K víkendovej kávičke nič lepšie nenájdete.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva
2 hrčeky mlieko
4 ks vajce
1 hrnček kryštálový cukor
½ hrnčeka olej
2 bal. vanilkový puding
500 g jahoda
1 bal. tvaroh
5 lyžíc cukor
2 bal. želatína
jahodový džem
Postup:
Suroviny si pripravíme.
Rúru predhrejeme na 180° C.
Cesto:
Múku zmiešanú s práškom do pečiva, 5 PL mlieka, 4 ks vajcia, cukor a olej vyšľaháme do hladkého cesta.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme cca 15 minút.
Necháme vychladnúť.
Dva pudingové prášky rozmiešame v troške mlieka a pridáme zvyšok.
Uvaríme za stáleho miešania.
Po vychladnutí zmiešame s tvarohom a práškovým cukrom v ľahký krém.
Na studený korpus natrieme jahodový džem.
Potrieme krémom a poukladáme jahody.
Želé uvaríme podľa návodu – 500ml vody, 4 lyžice cukru a obsah sáčkov zvaríme.
Za priebežného miešania vychladíme.
Opatrne nalejeme na jahody.
V chlade necháme stuhnúť.
Pred servírovaním nakrájame nožom namočeným v studenej vode.
Dozdobíme podľa chuti – len tak, so šľahačkou, s jahodami.
Dobrú chuť!