plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší JAHODOVÝ koláč, aký tu kedy bol: Jednoduchý a rýchly recept z HRNČEKA, budete ho milovať!

Vynikajúci jahodový koláč s krémom a želatínou.

Je jednoduchý a nesmierne chutný a lahodný.

K víkendovej kávičke nič lepšie nenájdete.

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubá múka

1 lyžička prášok do pečiva

2 hrčeky mlieko

4 ks vajce

1 hrnček kryštálový cukor

½ hrnčeka olej

2 bal. vanilkový puding

500 g jahoda

1 bal. tvaroh

5 lyžíc cukor

2 bal. želatína

jahodový džem

Postup:

Suroviny si pripravíme.

Rúru predhrejeme na 180° C.

 

 

Cesto:

Múku zmiešanú s práškom do pečiva, 5 PL mlieka, 4 ks vajcia, cukor a olej vyšľaháme do hladkého cesta.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Pečieme cca 15 minút.

Necháme vychladnúť.

 

 

Dva pudingové prášky rozmiešame v troške mlieka a pridáme zvyšok.

Uvaríme za stáleho miešania.

Po vychladnutí zmiešame s tvarohom a práškovým cukrom v ľahký krém.

Na studený korpus natrieme jahodový džem.

Potrieme krémom a poukladáme jahody.

 

 

Želé uvaríme podľa návodu – 500ml vody, 4 lyžice cukru a obsah sáčkov zvaríme.

Za priebežného miešania vychladíme.

Opatrne nalejeme na jahody.

V chlade necháme stuhnúť.

 

 

Pred servírovaním nakrájame nožom namočeným v studenej vode.

Dozdobíme podľa chuti – len tak, so šľahačkou, s jahodami.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes