plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadna múka, žiadna rúra: Najchutnejší dezert za 10 minút – dobrota, akú ste ešte neochutnali!

Pripravte si doma nenáročnú, ale o to chutnejšiu ovocnú tortu.

U nás je toto leto absolútnym hitom – musím ju pripravovať na pravidelnej báze, keďže si ju deti stále žiadajú.

 

 

Jednoduchý recept na lahodný ovocný dezert z youtube kanála Dolci Veloci 89.

Potrebujeme:

dlhé piškóty

100 ml mlieka

500 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

40 g kukuričného škrobu

8 g vanilkového cukru

 

 

125 g vanilkového jogurtu

280 g černíc

70 g kryštálového cukru

citrónovú šťavu

10 ml vody

35 kukuričného škrobu

 

 

Postup:

Na začiatku pár piškót prekrojíme na polovicu.

Namočíme do mlieka.

Poukladáme po okraji tortovej formy.

 

 

Potom poukladáme namočené piškóty na spodok formy.

Do rajnice nalejeme mlieko.

Pridáme cukor a metličkou premiešame.

 

 

Pridáme škrob a miešame, kým sa nerozpustí.

Na strednom ohni počas miešania varíme, kým krém nezhustne.

Odstavíme zo sporáku a pridáme vanilkový cukor.

 

 

Potom pridáme jogurt a premiešame.

Krém nalejeme do formy.

Rovnomerne zarovnáme a vložíme na dve hodiny do chladničky.

 

 

Do rajnice pridáme černice.

Nasypeme cukor.

Nalejeme citrónovú šťavu.

 

 

Varíme na strednom ohni, kým zmes nezačne vrieť.

Odstavíme zo sporáku.

Pridáme škrob a špachtľou premiešame.

 

 

Tyčovým mixérom vyšľaháme.

Rajnicu preložíme späť na sporák.

Počas miešania varíme na strednom, kým krém nezhustne.

 

 

Potom nalejeme černicový krém do formy.

Necháme úplne vychladnúť.

Tortu vložíme na dve hodiny do chladničky a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes