plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší dezert, aký ste kedy jedli: Nenáročný recept bez použitia múky!

Náš recept je ideálny pre všetkých tých, ktorí milujú kombináciu krémovej sladkosti s ovocnou arómou.

Ponúkame vám jednoduchý spôsob, ako pripraviť lahodný dezert z kondenzovaného mlieka, jahôd a tvarohového krému.

 

 

Jednoduchý recept na krémovú jahodovú tortu z youtube kanála Süße Minute.

Potrebujeme:

250 g sušienok

100 g masla

2 PL kondenzovaného mlieka sladeného

350 g tvarohu

250 g kyslej smotany

130 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

15 g želatíny

300 ml vody

350 g jahôd

20 g jahodového želé

400 ml vody

Postup:

Do misky nalámeme sušienky.

V kuchynskom robotovi ich pomelieme na prášok.

 

 

V rajnici roztopíme maslo.

Maslo nalejeme do misky so sušienkovým práškom.

 

 

Pridáme kondenzované mlieko a premiešame.

Cesto nasypeme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pohárom stlačíme.

 

 

Do misky nasypeme želatínu.

Zalejeme vodou, zamiešame a necháme napučať.

 

 

Do samostatnej hlbokej misky pridáme tvaroh.

Pridáme smotanu, cukor, vanilkový cukor a premiešame.

 

 

Krém vyšľaháme tyčovým mixérom.

Potom nalejeme napučanú želatínu a metličkou vymiešame.

 

 

Tvarohovú zmes nalejeme do formy.

Vložíme do chladničky na 3 hodiny.

 

 

Do menšej misky nasypeme jahodové želé a zalejeme vodou.

Premiešame a necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Jahody nakrájame na polovicu a poukladáme ich na tvarohový krém.

Nakoniec nalejeme jahodovú želatínu.

 

 

Dezert vložíme na 3-4 hodiny do chladničky.

Po zachladení môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes