plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší čokoládový koláčik: Príprava trvá len 10 minút, žiadne pečenie!

Jednoduchý a rýchly čokoládový dezert, ktorým potešíte každú návštevu.

Stačí vám pár bežných ingrediencií a môžete veselo čarovať v kuchyni.

 

 

Úžasný osviežujúci letný koláčik podľa receptu z youtube kanála Ricette dolci.

Potrebujeme:

400 g sušienok

400 ml mlieka

2 PL kryštálového cukru

2 PL kukuričného škrobu

2 PL nesladeného kakaa

100 g horkej čokolády

1 PL masla

250 ml smotany na šľahanie

200 g horkej čokolády

1 PL masla

posýpku z bielej čokolády

Postup:

Do väčšej misy nalámeme sušienky.

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor, kukuričný škrob a kakao.

Metličkou poriadne vymiešame.

 

 

Zmes miešame do zhustnutia na miernom ohni.

Rajnicu odstavíme zo sporáku, pridáme čokoládu.

Miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Potom pridáme maslo a miešame, kým sa neroztopí.

Čokoládovú zmes nalejeme do misky so sušienkami.

Špachtľou poriadne premiešame.

 

 

Sušienkovo-čokoládovú hmotu vložíme do formy na pečenie po stranách vystlanej fóliou.

Zarovnáme ju.

Formu vložíme na pár minút do chladničky.

 

 

Do rajnice nalejeme smotanu.

Na sporáku ju zahrejeme.

Potom nasypeme nalámanú čokoládu.

Dobre premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

Polevu nalejeme do formy.

Vložíme na 6 hodín do chladničky.

 

 

Dezert vyberieme z formy.

Odstránime fóliu a zarovnáme okraje.

Posypeme posýpkou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes