plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší cibuľový šalát: Taký vynikajúci, že sa po ňom len tak zapráši!

Cibuľový šalát je vynikajúcou prílohou k jedlu, alebo len tak, ako niečo chutné pod zub. Okrem skvelej chuti má však aj iné výhody, zlepšuje trávenie a nemôžeme zabudnúť ani na to, že príprava tejto pochúťky nestojí takmer nič!

Cibuľový šalát je vynikajúcou prílohou k jedlu, alebo len tak, ako niečo chutné pod zub. Okrem skvelej chuti má však aj iné výhody, zlepšuje trávenie a nemôžeme zabudnúť ani na to, že príprava tejto pochúťky nestojí takmer nič!

Potrebujeme:

350 g ružovej/fialovej cibule – alebo malých cibuliek

3 lyžice oleja

Šťavu z jedného citróna

1 lyžičku cukru (¾ lyžičky medu)

Štipku soli

Štipku sladkej papriky

1 lyžičku horčice

Postup:

Cibuľu očistíme, rozkrojíme na polovicu a odstránime stred (jadro cibule).Nakrájame na tenké plátky a jemne osolíme a pokvapkáme trochu citrónovej šťavy.

Zvyšok šťavy zmiešame s olejom, horčicou, cukrom, korením a dobre premiešame. Zálievku zmiešame s plátkami cibule a dobre premiešame.

Podávame ako prílohu k mäsu alebo iným pokrmom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes