Cibuľový šalát je vynikajúcou prílohou k jedlu, alebo len tak, ako niečo chutné pod zub. Okrem skvelej chuti má však aj iné výhody, zlepšuje trávenie a nemôžeme zabudnúť ani na to, že príprava tejto pochúťky nestojí takmer nič!
Potrebujeme:
350 g ružovej/fialovej cibule – alebo malých cibuliek
3 lyžice oleja
Šťavu z jedného citróna
1 lyžičku cukru (¾ lyžičky medu)
Štipku soli
Štipku sladkej papriky
1 lyžičku horčice
Postup:
Cibuľu očistíme, rozkrojíme na polovicu a odstránime stred (jadro cibule).Nakrájame na tenké plátky a jemne osolíme a pokvapkáme trochu citrónovej šťavy.
Zvyšok šťavy zmiešame s olejom, horčicou, cukrom, korením a dobre premiešame. Zálievku zmiešame s plátkami cibule a dobre premiešame.
Podávame ako prílohu k mäsu alebo iným pokrmom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)