Najchutnejší bravčový bôčik: V úžasne chutnej marináde, položený na zemiakoch a cibuľke!

Výborné papáničko pre všetkých mäsožravcov. Ja túto úpravu bravčového bôčika jednoducho milujem a verím, že keď ochutnáte, budete aj vy!

Výborné papáničko pre všetkých mäsožravcov. Ja túto úpravu bravčového bôčika jednoducho milujem a verím, že keď ochutnáte, budete aj vy!

Potrebujeme:

2,5 kg surového bravčového bôčika

1 hlávku cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie

2 lyžice medu

2 lyžice horčice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu oleja

1 lyžicu balsamica

2 kg zemiakov

5 cibúľ

Postup:

Cesnak ošúpeme a prekrojíme na polovice. V bôčiku urobíme ostrým nožom hlbšie otvory a vložíme do nich kúsky cesnaku (bôčik prešpikujeme cesnakom).

Med zmiešame s horčicou, balsamicom, olejom, soľou a korením. Zmes rovnomerne nanesieme na bravčový bôčik a necháme marinovať v chlade (idálne na celú noc, alebo aspoň na 1-2 hodiny).

Zatiaľ si pripravíme zmemiaky a cibuľu. Oba druhy zeleniny očistíme a nakrájame na mesiačiky.

Zemiaky a cibuľu okoreníme a uložíme na plech. Na zemiaky uložíme mäso aj s marinádou.

Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre (180-190 stupňov) asi hodinu. Potom odstránime fóliu a pečieme, kým sa mäsko nezapečie dozlatista.

zdroj: facebook