Výborné papáničko pre všetkých mäsožravcov. Ja túto úpravu bravčového bôčika jednoducho milujem a verím, že keď ochutnáte, budete aj vy!
Potrebujeme:
2,5 kg surového bravčového bôčika
1 hlávku cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
2 lyžice medu
2 lyžice horčice
1 lyžicu oleja
1 lyžicu balsamica
2 kg zemiakov
5 cibúľ
Postup:
Cesnak ošúpeme a prekrojíme na polovice. V bôčiku urobíme ostrým nožom hlbšie otvory a vložíme do nich kúsky cesnaku (bôčik prešpikujeme cesnakom).
Med zmiešame s horčicou, balsamicom, olejom, soľou a korením. Zmes rovnomerne nanesieme na bravčový bôčik a necháme marinovať v chlade (idálne na celú noc, alebo aspoň na 1-2 hodiny).
Zatiaľ si pripravíme zmemiaky a cibuľu. Oba druhy zeleniny očistíme a nakrájame na mesiačiky.
Zemiaky a cibuľu okoreníme a uložíme na plech. Na zemiaky uložíme mäso aj s marinádou.
Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre (180-190 stupňov) asi hodinu. Potom odstránime fóliu a pečieme, kým sa mäsko nezapečie dozlatista.
zdroj: facebook