plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto zemiaky som pripravila len raz a odvtedy by sme ich jedli aj každý deň: „Nafúknuté“ zemiaky bez kvapky oleja a predsa chutnejšie ako hranolky!

Tieto zemiaky idú u nás doma na dračku - ako príloha, alebo len tak, ako chutná večera napríklad len s trochou masla a kyslou uhorkou. Je to taká dobrota, že už k nim netreba nič pridávať!

Tieto zemiaky idú u nás doma na dračku – ako príloha, alebo len tak, ako chutná večera napríklad len s trochou masla a kyslou uhorkou. Je to taká dobrota, že už k nim netreba nič pridávať!

Potrebujeme:

Zemiaky (asi 10 menších kusov)

Soľ

Postup:

Zemiaky nešúpeme, len umyjeme, osušíme a prekrojíme na 4-6 častí podľa veľkosti.

Každú rozrezané strany posypeme soľou, necháme chvíľu odležať a na plechu ešte dobre premiešame, aby sa uvoľnený škrob dostal aj na šupku.

Základom je, aby boli dobre nasolené rezané strany, vďaka tomu sa počas pečenia nafúknu. Potom zemiaky uložíme na mriežku a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Zemiaky pečieme asi hodinu, alebo jednoducho sledujeme, kedy sú akurát hnedé a nafúknuté.

Môžeme podávať tak ako sú. Ja ich pred podávaním zvyknem potrieť rozpusteným maslom alebo masťou zmiešanou s 1 strúčikom cesnaku. Je to jedna báseň!

Najlepšie recepty na dnes