plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchaný tvarohový bochník bez múky!

Nadýchaný koláčik  z čerstvého tvarohu s úžasnou vôňou a lahodnou chuťou. Jednoducho vynikajúci dezert pre celú rodinu, ktorý pripravíte za niekoľko minút!

Potrebujeme:

500 g tvarohu

4 vajcia

3 lyžice cukru (prípadne podľa chuti)

Sušené hrozienka (prípadne iné sušené ovocie)

2 lyžice kyslej smotany

2 lyžice kukuričného škrobu

½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s tvarohom, kyslou smotanou, škrobom a vanilkovým extraktom.

Bielky ušľaháme na sneh a ten vmiešame do tvarohovej zmesi.

Nakoniec do zmesi pridáme sušené ovocie.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme tvarohovú hmotu. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 180 – 190 stupňov pečieme približne 30 minút.

Bochník necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes