plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchaný krémový dezert bez múky: Chutná bomba pre všetkých milovníkov šľahačkových dobrôt!

V tomto dezerte podľa receptu z youtube sa snúbi krehký základ z upečeného snehu s lahodným nadýchaným krémom. 

 

 

Potrebujeme:

100 g vaječných bielkov

200 g kryštálového cukru

1/4 ČL kyseliny citrónovej

Na krém: 

200 ml šľahačkovej smotany

150 g tvarohu

100 g kondenzovaného mlieka

bobuľovité ovocie

100 g mliečnej čokolády

Postup:

Do misy si rozdelíme 100 g vaječných bielkov,.

Vyšľaháme ručným šľahačom.

Po chvíľke pridáme kyselinu citrónovú.

Potom postupne zašľaháme kryštálový cukor až kým nevznikne hustý biely sneh. 

 

 

Sneh si rovnomerne rozotrieme pomocou tortovej formy do dvoch kruhov na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pomocou zdobiaceho vrecúška vytvoríme zo zvyšného snehu niekoľko pusiniek.

 

 

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 100 °C 2 hodiny.

Potom vytiahneme z rúry a pripravíme si krém.

Do misy si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme tvaroh, kondenzované mlieko.

Vyšľaháme ručným šľahačom. 

 

 

Keď je krém vyšľahaný, zostavíme si dezert. 

Na podnos nanesieme trochu krému.

Položíme základ z upečeného snehu a navrstvíme krém. 

 

 

Na krém navrstvíme bobuľovité ovocie, napríklad maliny, jahody, čučoriedky a pod.

Potom prikryjeme druhým krehkým plátom z upečeného snehu.

 

 

 

 

Postup opakujeme, avšak namiesto ovocia naukladáme na krém upečené snehové pusinky. 

 

 

Medzery vyplníme zvyšným krémom.

Ozdobíme roztopenou mliečnou čokoládou.

 

 

Dezert je hotový.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes