V tomto dezerte podľa receptu z youtube sa snúbi krehký základ z upečeného snehu s lahodným nadýchaným krémom.
Potrebujeme:
100 g vaječných bielkov
200 g kryštálového cukru
1/4 ČL kyseliny citrónovej
Na krém:
200 ml šľahačkovej smotany
150 g tvarohu
100 g kondenzovaného mlieka
bobuľovité ovocie
100 g mliečnej čokolády
Postup:
Do misy si rozdelíme 100 g vaječných bielkov,.
Vyšľaháme ručným šľahačom.
Po chvíľke pridáme kyselinu citrónovú.
Potom postupne zašľaháme kryštálový cukor až kým nevznikne hustý biely sneh.
Sneh si rovnomerne rozotrieme pomocou tortovej formy do dvoch kruhov na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pomocou zdobiaceho vrecúška vytvoríme zo zvyšného snehu niekoľko pusiniek.
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 100 °C 2 hodiny.
Potom vytiahneme z rúry a pripravíme si krém.
Do misy si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme tvaroh, kondenzované mlieko.
Vyšľaháme ručným šľahačom.
Keď je krém vyšľahaný, zostavíme si dezert.
Na podnos nanesieme trochu krému.
Položíme základ z upečeného snehu a navrstvíme krém.
Na krém navrstvíme bobuľovité ovocie, napríklad maliny, jahody, čučoriedky a pod.
Potom prikryjeme druhým krehkým plátom z upečeného snehu.
Postup opakujeme, avšak namiesto ovocia naukladáme na krém upečené snehové pusinky.
Medzery vyplníme zvyšným krémom.
Ozdobíme roztopenou mliečnou čokoládou.
Dezert je hotový.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: