plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečiem ju vo forme, ale rovno na veľkom plechu: Recept na dokonalú MRAMOROVÚ BÁBOVKU!

Jednoduchý recept na obľúbený mramorový koláč, ktorý vám bude miznúť pred očami.

 

 

Vynikajúco sa hodí ku káve alebo k poobednému čaju.

Vynikajúci recept na lahodný mramorový koláč z youtube kanála Ricette dolce facili.

Potrebujeme:

3 vajcia

8 g vanilkového cukru

120 g kryštálového cukru

štipku soli

120 ml rastlinného oleja

120 ml mlieka

 

 

200 g hladkej múky

12 g prášku do pečiva

30 g horkého kakaa

2 PL mlieka

1 ČL kávovej arómy alebo instantnej kávy

čokoládové lupienky

 

 

Postup:

Do misky pridáme vajcia a nasypeme cukor, vanilkový cukor a soľ.

Mixérom vyšľaháme.

Keď je mota hladká, pridáme olej.

 

 

Metličkou vymiešame a nalejeme mlieko,  opäť zamiešame.

V menšej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

Múku postupne preosejeme do vajíčkovej zmesi a metličkou premiešame.

Zmes rozdelíme na polovicu.

Do jednej polovice preosejeme kakao.

 

 

Nalejeme mlieko.

Pridáme kávovú arómu alebo instantnú kávu.

Dôkladne premiešame.

 

 

 

 

Bielo cesto vylejeme na dno formy (18 x 27 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Potom nalejeme kakaové cesto.

Lyžičkou čiastočne zamiešame (viď video).

 

 

Vrch posypeme čokoládovými lupienkami.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme cca 35 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes