Pripravte si tento úchvatný kokosový dezert s malinami podľa receptu z youtube a určite si ho obľúbite. Lahodná chuť a konzistencia, ktorá sa rozplýva na jazyku!
Potrebujeme:
plech s rozmerom 30 x 20 cm
50 g kokosu
100 ml mlieka
4 bielky
štipku soli
4 PL kryštálového cukru
8 PL kokosu
2 PL hladkej múky
4 žĺtky
4 PL kryštálového cukru
2 balíčky smotanového / vanilkového pudingu v prášku
300 ml mlieka
250 – 300 g malín
200 ml vody
4 – 5 PL kryštálového cukru
250 ml šľahačkovej smotany
20 g čokolády na dekoráciu
Postup:
Do misky si nasypeme kokos a zalejeme ho 100 ml mlieka.
Do samostatnej misky si oddelíme bielky, pridáme štipku soli, 4 lyžice cukru a vyšľaháme sneh.
Do snehu zašľaháme 8 lyžíc kokosu a 2 lyžice hladkej múky.
Hlboký plech si vymastíme maslom a navrstvíme naň pripravenú hmotu.
Uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 15 – 20 minút.
Do misky so žĺtkami pridáme 4 lyžice kryštálového cukru a vyšľaháme do peny.
Následne zašľaháme pudingový prášok so 100 ml mlieka a túto zmes nalejeme do hrnca, v ktorom sme si nechali zovrieť 200 ml mlieka.
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Necháme ho vychladnúť.
Umyté maliny si vložíme do hrnca, zasypeme kryštálovým cukrom, zalejeme 200 ml vody a necháme zovrieť.
V samostatnej miske si rozmiešame puding s 200 ml vody, maliny povaríme 2 – 3 minúty od zovretia a primiešame puding.
Túto malinovú zmes navrstvíme na upečené cesto a necháme vychladnúť.
Zo šľahačkovej smotany si vyšľaháme šľahačku a vychladnutý pudingový krém vyšľaháme s kokosom, ktorý sme si na začiatku namočili do mlieka.
Polovicu šľahačky primiešame do pudingového krému.
Takto pripravený krém natrieme na malinovú vrstvu a naň rovnomerne rozotrieme šľahačku.
Posypeme strúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť.
Potom nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: