plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchaný jogurtový koláč s čerešňami pre zaneprázdnených: Netreba nič šľahať, len zmiešate a upečiete!

Tento ľahký nadýchaný koláčik zvládnete aj o polnoci.

 

 

Žiadne zdĺhavé šľahanie.

Všetko len zmiešate a upečiete.

Potrebujeme:

plech s rozmerom 30 x 25 cm

odmerka = 125 g téglik od jogurtu

3 vajcia

1 téglik prírodného jogurtu

1 a 1/2 téglika cukru

1/2 téglika mlieka

1 téglik oleja

4 – 5 téglikov hladkej múky

1 kypriaci prášok do pečiva

1 citrón

15 – 20 čerešní

300 g pudingu

Postup:

Do misy si dáme vajíčka.

 

 

Pridáme jogurt, cukor, prilejeme mlieko, olej.

Všetko zmiešame metličkou.

Potom pridáme múku, citrónovú kôru a preosiaty kypriaci prášok.

Opäť vymiešame.

 

Foto: youtube.com

 

Odkôstkované čerešne posypeme práškovým cukrom a zamiešame do cesta.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

 

Foto: youtube.com

 

Uvaríme si hustý vanilkový puding a vrstvíme ho na koláč v malých kôpkach, ktoré naberáme lyžičkou.

Na každú kôpku pudingu položíme jednu čerešňu (môže byť aj so stopkou).

 

Foto: youtube.com

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 °C (v teplovzdušnej rúre) alebo 175 °C (v klasickej rúre).

Doba pečenia je asi 30 – 35 minút.

Po uplynutí tejto doby urobíme test špáradlom, či nie je koláč z vnútra surový.

Hotový koláč vyklopíme a prenesieme na tácku.

Posypeme práškovým cukrom, nakrájame a môžeme podávať.

 

 

Foto: youtube.com

 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes