Tento ľahký nadýchaný koláčik zvládnete aj o polnoci.
Žiadne zdĺhavé šľahanie.
Všetko len zmiešate a upečiete.
Potrebujeme:
plech s rozmerom 30 x 25 cm
odmerka = 125 g téglik od jogurtu
3 vajcia
1 téglik prírodného jogurtu
1 a 1/2 téglika cukru
1/2 téglika mlieka
1 téglik oleja
4 – 5 téglikov hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
1 citrón
15 – 20 čerešní
300 g pudingu
Postup:
Do misy si dáme vajíčka.
Pridáme jogurt, cukor, prilejeme mlieko, olej.
Všetko zmiešame metličkou.
Potom pridáme múku, citrónovú kôru a preosiaty kypriaci prášok.
Opäť vymiešame.
Odkôstkované čerešne posypeme práškovým cukrom a zamiešame do cesta.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Uvaríme si hustý vanilkový puding a vrstvíme ho na koláč v malých kôpkach, ktoré naberáme lyžičkou.
Na každú kôpku pudingu položíme jednu čerešňu (môže byť aj so stopkou).
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 °C (v teplovzdušnej rúre) alebo 175 °C (v klasickej rúre).
Doba pečenia je asi 30 – 35 minút.
Po uplynutí tejto doby urobíme test špáradlom, či nie je koláč z vnútra surový.
Hotový koláč vyklopíme a prenesieme na tácku.
Posypeme práškovým cukrom, nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!