plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na nadýchaný hrozienkový koláč pre zaneprázdnené gazdinky: Fantastická maškrta ku kávičke, ktorú si všetci pochvaľujú!

Jednoduchý a chutný koláč podľa receptu z youtube, ktorý nezaberie veľa času a poteší všetky maškrtné jazýčky.

Ideálny k čaju alebo ku káve pre všetky zaneprázdnené gazdinky!

Potrebujeme:

pohár = 200 ml

2 poháre polohrubej múky

1 pohár kryštálového cukru

1 pohár hrozienok

1 pohár kefíru

2 vajcia

1 PL kypriaceho prášku do pečiva

balíček vanilkového cukru

1 PL rastlinného oleja

štipku soli

Postup:

Všetky ingrediencie z chladničky si pred prípravou vyberte, pretože by mali mať izbovú teplotu.

Múku si preosejeme s kypriacim práškom.

V samostatnej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, štipkou soli a vanilkovým cukrom do peny.

Potom zapracujeme kefír.

Suché ingrediencie nasypeme do vajíčkovej peny a dobre premiešame, aby neostali hrudky.

Primiešame aj hrozienka.

TIP:

Ak chcete, aby hrozienka zmäkli, môžete ich najskôr zaliať vriacou vodou, nechať chvíľu stáť, scediť a až potom ich zapracujte do cesta.

Formu alebo zapekaciu misu vymastíme trochou oleja, nalejeme do nej cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C, asi 35 – 45 minút.

Doba pečenia závisí od veľkosti formy, aj od rúry.

Hotový koláč necháme 10 minút vychladnúť.

Hotovo.

Môžeme ho nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes