Nadýchaný cuketový perník – ako vatička: Najjednoduchší koláčik pod slnkom a cuketu v ňom ani necítiť!

256

Vynikajúci recept na domáci cuketový perník, ktorý si zamilujete. je jemný, vláčny a fantasticky šťavnatý!

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček krupicového cukru

1 bal. prášok do perníka

1 bal. vanilkový cukor

2 lyžičky sódy

2 lyžice kakaa

½ lyžičky škorice

štipku soli

1 hrnček mlieka

½ hrnčeka oleja

2 ks vajcia

2 lyžice lekváru

2 hrnčeky nahrubo postrúhané cukety

Postup:

Najskôr si zmiešame všetky suché prísady. Postupne pridáme tekuté – mlieko, olej, vajíčka a lekvár. Premiešame a do takto pripraveného základu pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu.

Pripravíme si vyššie plech, vyložíme ho papierom na pečenie a nalejeme cesto. Ak nemáte papier na pečenie, môžete plech vymažeme tukom a vysypať hrubou múkou.

Foto: tjn

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu. Ja som však piekla 40 minút, rúra mi pečie pomalšie, preto sa riaďte tou svojou.

Foto: tjn

Na záver vrch polejeme rozpustenou čokoládou.

Zdroj, titulná foto: tjn

Témy:


Pridajte svoj komentár