plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchaný cuketový perník – ako vatička: Najjednoduchší koláčik pod slnkom a cuketu v ňom ani necítiť!

Vynikajúci recept na domáci cuketový perník, ktorý si zamilujete. je jemný, vláčny a fantasticky šťavnatý!

 

 

Tento recept mám už roky a robím ho vždy, keď je doma veľa cukety.

Po slaných cuketových pochúťkach je to príjemná zmena.

A čo je najlepšie, cuketu v ňom ani necítiť.

 

 

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček krupicového cukru

1 bal. prášok do perníka

1 bal. vanilkový cukor

2 lyžičky sódy

2 lyžice kakaa

½ lyžičky škorice

štipku soli

1 hrnček mlieka

½ hrnčeka oleja

2 ks vajcia

2 lyžice lekváru

2 hrnčeky nahrubo postrúhané cukety

Postup:

 

 

Najskôr si zmiešame všetky suché prísady.

Postupne pridáme tekuté:

mlieko, olej, vajíčka a lekvár.

 

 

Premiešame, aby v ceste neboli hrudky.

Do takto pripraveného základu pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu.

 

 

Pripravíme si vyššie plech, vyložíme ho papierom na pečenie.

Na plech nalejeme cesto.

Ak nemáte papier na pečenie.

Môžete plech vymažeme tukom a vysypať hrubou múkou.

 

Foto: tjn

 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.

Ja som však piekla 40 minút, rúra mi pečie pomalšie, preto sa riaďte tou svojou.

 

Foto: tjn

 

Na záver vrch polejeme rozpustenou čokoládou.

Ja som jednoducho rozpustila čokoládu na varenie s trochou oleja v mikrovlnke, ale pokojne robte podľa svojho overeného receptu.

Výborná je aj čokoláda rozpustená so smotanou na šľahanie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes