Nadýchaný čokoládový dezert ako z cukrárne: Nesmie chýbať na žiadnej oslave a robíme ho aj na Veľkú noc!

1574

Tento výborný zákusok podľa receptu z youtube určite vyskúšajte. Je veľmi chutný a krásne vyzerá, takže vám nikto neuverí, že nie je z cukrárne!

U nás sa tomuto zákusku hovorí Pražský krémeš, je však úplne jedno, ako ho nazvete, pretože ide o fantasticky chutnú, krémovú pochúťku!

Potrebujeme:

240 g hladkej múky

4 vajcia

90 ml rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g kryštálového cukru

50 g kakaa

5 g vanilkového cukru

10 g prášku do pečiva

225 g práškovej šľahačky

270 ml studeného mlieka

70 g čokolády

60 g mascarpone

Na polevu

200 g šľahačkovej smotany

160 g čokolády

Postup:

Vajcia si rozklepneme do misy, pridáme cukor a šľaháme asi 7 minút do peny.

Prilejeme olej, mlieko a pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.

Premiešame a nakoniec primiešame ešte preosiate kakao. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. 

Medzitým si vo vodnom kúpeli pripravíme polevu.

Šľahačkovú smotanu vymiešame s nalámanou čokoládou, kým sa obe zložky nespoja.

Do misky si nasypeme práškovú šľahačku, zalejeme ju mliekom a šľaháme 8 minút.

Polovicu šľahačky odoberieme a primiešame do nej mascarpone.

Do druhej polovice šľahačky primiešame čokoládu.

Upečenú piškótu vyklopíme na podnos, dáme dolu papier na pečenie a potom ju vrátime naspäť.

Pokropíme ju mliekom, navrstvíme šľahačkový krém s mascarpone a uhladíme ho.

Na ten navrstvíme čokoládový krém.

 

Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a môžeme ozdobiť napríklad nasekanými orieškami alebo pistáciami.

Odložíme do chladničky minimálne na hodinu, nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

https://youtu.be/e2qdv2gDB64

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár