Pripravte si na večeru toto nadýchané maslové pečivo: Je jemné ako vatička a neskutočne chutné!

Čo môže chutnejšie, ako voňavé nadýchané pečivo. Pripravte si ho podľa tohto receptu z youtube a budete nadšení!

Tieto vrkoče robíme na Veľkú noc každý rok, ide o vynikajúci odskúšaný recept, ktorý nemá páru.

 

 

Potrebujeme:

pohár = 200 ml

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 poháre teplého mlieka

1 pohár teplej vody

100 ml oleja

2 bielky

1 balenie instantného droždia

2 PL kryštálového cukru

8 šálok hladkej múky

1/2 PL až 1 PL soli podľa chuti

maslo

2 žĺtky + 1 PL oleja na potretie

Postup:

Do misy si nalejeme teplé mlieko s teplou vodou, nasypeme droždie.

 

 

Pridáme cukor, olej, bielky a dobre premiešame.

Postupne po častiach zapracujeme múku so soľou.

Ruky si potom mierne vymastíme olejom a vypracujeme hladké cesto.

Cesto odložíme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme hodinu nakysnúť.

 

 

Ruky si potrieme olejom, cesto vyformujeme.

Nakrájame na 10 častí.

Tie potom vygúľame a postupne po jednom roztlačíme na placky.

Každú placku potrieme maslom, zrolujeme, rolku potom opatrne natiahneme a odložíme bokom.

 

 

Takto pripravené slíže ukladáme vedľa seba na plech.

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme 15 minút podkysnúť.

Potom potrieme 2 žĺtkami, ktoré sme si vymiešali s 1 PL oleja a dáme piecť do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180 °C do zlatista.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!:-)

 

 

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay