plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchané lievance z kysnutého cesta

Začnite ráno so skvelými sladkými raňajkami v kruhu vašej rodiny. Tieto nadýchané pampúšiky sú úžasne mäkké a vláčne. A čo je na nich najlepšie? Spoľahlivo vytiahnu z postele aj toho najtvrdšieho spachtoša. :-)

Potrebujeme:

350-400 g hladkej múky

1 vajíčko

500 ml mlieka

1 lyžičku sušeného droždia

2-3 lyžice cukru

½ lyžičky soli

Postup:

Teplé mlieko zmiešame s lyžicou cukru a droždím. Premiešame, prikryjeme utierkou a necháme 10-15 minút odstáť na teplom mieste.

Keď vyjde kvások, pridáme rozšľahané vajíčko, soľ, múku a zvyšný cukor. Miešame, kým nevypracujeme hladké cesto.

Cesto necháme 1-1,5 hodiny kysnúť na teplom mieste. Že je cesto správne vykysnuté zistíme podľa toho, že zdvojnásobí svoj objem.

Z cesta potom dávkujeme na panvicu jednotlivé lievance, ktoré smažíme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame s kyslou smotanou alebo marmeládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes