plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchané domáce marshmallow bez éčok: Topia sa v ústach ako malé kúsky neba!

Vďaka tomuto receptu zo skarbnychka-retseptiv.com.ua si pripravíte tie najlepšie marshmallow pod slnkom. Sú jemné ako kúsky neba a deti sa idú za nimi zblázniť. Navyše sú úplne bez éčok!

Vďaka tomuto receptu zo skarbnychka-retseptiv.com.ua si pripravíte tie najlepšie marshmallow pod slnkom. Sú jemné ako kúsky neba a deti sa idú za nimi zblázniť. Navyše sú úplne bez éčok!

Potrebujeme:

30 g želatíny

4 šálky cukru

1/2 ČL sódy bikarbóny

1 ČL kyseliny citrónovej

350 ml vody

Postup:

Želatínu zalejeme 100 ml vody a necháme napučať.

Tento proces trvá asi 10 až 15 minút.

Zmiešame cukor s vodou, dáme do hrnca a varíme za stáleho miešania na miernom ohreve, kým hmota nebude priehľadná.

Varíme 3 minúty a potom odstavíme.

Želatínu nalejeme do cukru a vymiešame mixérom pri vysokých otáčkach.

Šľaháme 5 minút, pridáme kyselinu citrónovú a sódu bikarbónu.

Šľaháme ďalších 15 minút, kým hmota nezhustne.

Podnos alebo plech namažeme slnečnicovým olejom.

Hmotu navrstvíme do cukrárskeho vrecka, vyformujeme do požadovaného tvaru a necháme 30 – 40 minút na stole.

Hotovo, môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes