plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchaná čokoládová pena z 2 ingrediencií

Tiež patríte k milovníkom čokolády, ktorí si túto dobrotu odopierajú zo strachu pred nadbytočnými kalóriami? Prinášame vám skvelý recept na nadýchanú pochúťku plnú čokolády, pri ktorej sa priberania nemusíte obávať. Skladá sa totiž z tej najlepšej čokolády a neobsahuje žiaden pridaný cukor alebo tuk. Navyše, má úžasnú nadýchanú konzistenciu, ktorá tento dezert mení na skutočný zážitok pre chuťové bunky.

Potrebujeme:

210 g kvalitnej horkej čokolády (ideálne 85%)

2/3 šálky vody

Postup:

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s vodou vložíme do kastrólika. Obsah kastrólika pomaly rozpustíme nad parou.

Pripravíme si väčšiu misku, ktorú naplníme kockami ľadu. Keď je čokoláda celkom rozpustená, celý kastrólik vložíme do misky s ľadom.

Šľahačom vyšľaháme čokoládu do peny. Preložíme do dezertných misiek a okamžite servírujeme.

Môžeme podávať posypané škoricou, orieškami, ale vynikajúco chutí aj bez ďalších prísad.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cornell.spoonuniversity

Najlepšie recepty na dnes