Nadýchaná bábovka z jemného kefírového cesta: Bez námahy a hory špinavého riadu!

Cesto s úžasne nadýchanou a vláčnou konzistenciou. Všetko pripravíte v jedenej miske a nemusíte sa preto zaoberať horou špinavého riadu, ktorá po príprave tento dobroty ostane. V pokoji a pohode si môžete vychutnať šálku čaju so skvelým dezertom!

Cesto s úžasne nadýchanou a vláčnou konzistenciou. Všetko pripravíte v jedenej miske a nemusíte sa preto zaoberať horou špinavého riadu, ktorá po príprave tento dobroty ostane. V pokoji a pohode si môžete vychutnať šálku čaju so skvelým dezertom!

Potrebujeme:

1 šálka = 220 ml

2 vajcia

1 šálku kefíru

2 šálky hladkej múky

1 šálku kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžicu masla

10 g prášku do pečiva

100 g hrozienok

Postup:

V miske zmiešame vajcia s cukrom a kefírom. Pridáme múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a hrozienka.

Formu na pečenie vymastíme maslom a nalejeme na do nej cesto.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto