Slávna RUSKÁ polievka „SOLYANKA“ za 30 minút: Tak chutná a pritom jednoduchá – varím ju na všetky sviatky!

Pripravte si doma legendárnu hustú ruskú polievku s klobásou.

Existujú viaceré varianty tejto pochúťky a v Rusku ju niektorí obľubujú podávať najmä po „ťažkej noci“, pretože výborne zasýti a upokojí žalúdok.

 

 

Úžasný recept na tradičnú ruskú pochúťku z youtube kanála ВКУС 21 ВЕКА.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

na trojlitrový hrniec

3 stredné zemiaky

1,5 l vody (na konci pridáme, kým nebude hrniec plný)

1 cibuľu

1 mrkvu

2 uhorky (jemne solené alebo nakladané) strednej veľkosti alebo 4 kusy malých

300 g krakovskej klobásy

1 ČL soli

3 PL rastlinného oleja

150-200 g kyslej smotany

4 PL paradajkovej pasty

50-70 g čiernych olív

mleté čierne korenie

nové korenie

čierne korenie

bobkový list

kôpor

petržlenovú vňať

Pri podávaní podľa chuti:

kyslú smotanu

kapary

plátok citróna

bylinky

Postup:

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na malé kocky.

Vložíme ich do hrnca so studenou vodou, prekryjeme a varíme na maximálnom ohni.

 

 

Do suchej panvice na sporáku pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu.

Do tanierov pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájanú uhorku.

 

 

Keď sa zemiaky uvaria, z hrnca odstránime penu, znížime teplotu na nízku a prekryjeme pokrievkou.

Klobásku ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

 

 

Do hrnca pridáme lyžičku soli a pokračujeme vo varení.

Do panvice s cibuľou nalejeme olej, pridáme mrkvu a za miešania smažíme.

 

 

Potom pridáme klobásu a premiešame.

Pridáme uhorku, zamiešame a smažíme ďalšie 1-2 minúty.

 

 

Ďalej pridáme smotanu, 2 lyžice paradajkového pretlaku, premiešame, pridáme ďalšie dve lyžice a opäť zamiešame.

Zmes pridáme do hrnca, zamiešame, prekryjeme a necháme variť.

 

 

Do polievky pridáme na krúžky nakrájané olivy, čierne korenie, mleté čierne korenie, bobkový list a nasekanú petržlenovú vňať.

Dolejeme vriacu vodu až po okraj, premiešame, prekryjeme a necháme variť.

 

 

Zamiešame, privedieme do varu, odstránime penu z krajov a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn