Pripravte si na večeru toto výdatné a neskutočne chutné jedlo.
Výnimočná kombinácia mletého mäsa, zemiakov a syra, ktorú fantasticky dopĺňa feniklový šalát – o tomto pokrme sa vám bude aj snívať.
Fantastické recept na zapekané mleté mäso so zemiakmi z youtube kanála Essen Rezepte.
Potrebujeme:
4-5 zemiakov
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ČL sladkej papriky
450 g mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľu
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ČL sladkej papriky
1/2 ČL oregana
250 g paradajkovej pasty
mozzarellu
Na šalát:
3 PL citrónovej šťavy
1/2 ČL morskej soli
mleté čierne korenie
1/4 šálky extra panenského olivového oleja
1 veľkú cibuľu fenikla
1 jablko
1 zelené jablko
3 stonky zeleru
1/2 pražených vlašských orechov
parmezán
feniklové stonky alebo petržlenovú vňať
Postup:
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Nakrájame na polovičné plátky.
Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom. Na dno formy naukladáme zemiaky.
Dochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme mletú papriku.
Zemiaky dobre premiešame.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 190°C. Na panvicu pridáme mleté mäso.
Osmažíme do hneda.
Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
Zmes dochutíme soľou a čiernym korením.
Pridáme oregano.
Nakoniec pridáme mletú papriku a všetko spolu dôkladne zamiešame.
Smažíme na strednom ohni 3-4 minúty.
Potom pridáme paradajkovú omáčku.
Premiešame a smažíme ďalšie 3-4 minúty.
Na upečené zemiaky pridáme mäsovú zmes a zarovnáme.
Poukladáme mozzarellové guľky.
Vrch posypeme nastrúhanou mozzarellou.
Plech vložíme späť do rúry.
Pečieme ďalších 10 minút alebo do lahodného zhnednutia.
Na strúhadle nakrájame fenikel na tenké plátky.
Potom nakrájame na plátky jablko.
Spolu s feniklom ho vložíme do hlbokej misky.
Pridáme na tenké plátky nakrájané zelerové stonky.
Potom pridáme feniklové stonky alebo nahrubo nasekanú petržlenovú vňať.
Do samostatnej misky pridáme citrónovú šťavu.
Ďalej pridáme soľ a čierne korenie.
Nalejeme olej a metličkou premiešame.
Do misky so šalátom pridáme vlašské orechy a omáčku.
Všetko spolu zamiešame vidličkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU