plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na topinky, pod mäso, do omáčok: Vynikajúca cuketová zmes na celý rok!

Tiež sa v záhrade tešíte z bohatej úrody cukety? Máme pre vás skvelý tip, ako zužitkovať šťavnatú zeleniu a zachovať ju na celý dlhý rok. Vyskúšajte overený recept na skvelú cuketovú zmes, ktorú môžete podávať k pečivu, pod mäso, alebo na ochutenie vašich omáčok. Je vynikajúca!

Tiež sa v záhrade tešíte z bohatej úrody cukety? Máme pre vás skvelý tip, ako zužitkovať šťavnatú zeleniu a zachovať ju na celý dlhý rok. Vyskúšajte overený recept na skvelú cuketovú zmes, ktorú môžete podávať k pečivu, pod mäso, alebo na ochutenie vašich omáčok. Je vynikajúca!

Potrebujeme:

1,5 kg cukety

4 cibule

12 strúčikov cesnaku

1 lyžičku pálivej papriky

1 lyžičku mletého zázvoru

1 lyžičku cukru

4 lyžice sójovej omáčky

150 g paradajkového pretlaku

5 lyžíc oleja

Soľ a korenie

Postup:

Cibuľu opražíme na rastlinnom oleji. Cuketu nastrúhame a pridáme na panvicu k cibuľke. Pridáme aj pretlačený cesnak, korenie, cukor, soľ, zázvor, sójovú omáčku a paradajkový pretlak. Premiešame a všetko spolu povaríme. Môžeme pridať aj nakrájanú papriku či paradajku.

Varíme na miernom plameni, kým zmes nezačne hustnúť. Môžeme podávať okamžite k pečivu, do omáčok či k mäsku. Ešte horúcu omáčku navrstvíme do pohárov na zaváranie a 20 minút sterilizujeme. Potom obrátime hore dnom, necháme vychladnúť a skladujeme na tmavom mieste.

Zmes môžeme pred sterilizáciou rozmixovať.

Najlepšie recepty na dnes