plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na sviatky vždy pečiem koláčiky v tvare hríbika: Vyzerajú úžasne a deti sú do nich zbláznené!

Roztomilé koláčiky v tvare hríbika.

Koláčiky pripomínajúce huby vyzerajú na tanieri krásne.

 

 

Na rozdiel od predstavy nie je príprava takejto sladkosti veľmi náročná.

Stačí nazbierať ingrediencie, pripraviť hmotu, vhodne vytvarovať a po upečení ozdobiť.

Jedinečný recept na netradičnú sladkú pochúťku v tvare hríbika z portálu smakosze.

Rozhodne to stojí za to vyskúšať.

Pôžitky maškrtníkov budú zaručené.

 

 

Pripravte si nádherné koláčiky

Recept na túto pochúťku som našiel na internete a aj keď sa mi to zdalo komplikované, rozhodol som sa dať tomu šancu.

Bolo to vizuálne očarujúce a tak som chcel zistiť, či to dokážem pripraviť aj napriek svojim obmedzeným umeleckým schopnostiam.

 

 

Od prvého pokusu už ubehlo veľa času a hríbiky – ako im hovoríme – pravidelne pripravujem a obľubujú ich aj moji priatelia a rodina.

Odporúčam vám ich skúsiť pripraviť.

Ďalej v článku sa dozviete, ako ich vykúzliť.

 

 

Táto pochúťka, ktorú deti milujú, je časovo náročná, no vyzerá efektne.

Obdivovali ju aj moji dospelí hostia.

Nevyžaduje použitie ťažko dostupných produktov.

 

Na prípravu koláčov v tvare hríbov potrebujeme:

100 g masla

200 g kryštálového cukru

100 g kyslej smotany

1 veľké vajce

400 g pšeničnej tortovej múky

1 ČL prášku do pečiva

 

 

1 bielok z veľkého vajca

200 g práškového cukru

1 ČL vody

20 g suchého maku

100 g čokolády

10 ml repkového oleja

 

 

Na pečenie budete potrebovať iba plech vystlaný papierom na pečenie.

Časť prác sa oplatí zveriť deťom, bude to pre nich veľké lákadlo.

Návod na prípravu nájdete nižšie – je veľmi jednoduchý.

Postup:

Začneme prípravou cesta.

Pomocou mixéra vyšľaháme maslo, cukor, smotanu a vajce.

Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

 

Zmes miesime rukou, kým nezískame hladkú guľu.

Cesto rozdelíme na polovicu.

Z jednej časti vytvarujeme ploché kruhy s priemerom 5-6 cm a poukladáme ich na plech na pečenie.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.

Medzitým z druhého cesta pripravíme hríbové stonky, čiže 2-3 cm hrubé valčeky, z jednej strany mierne zúžené.

Tieto prvky vkladám do rúry hneď, ako sa dopečú predchádzajúce – pečieme ich úplne rovnako.

 

 

Vo vychladnutých „klobúčikoch“ vyrežeme malé dierky.

Pridáme do nich polevu z práškového cukru a bielka.

Musí byť hustá, aby sa dala použiť ako lepidlo na pripevnenie „stoniek“.

 

 

Keď máme koláčiky hotové, zvyšok polevy zriedime s vodou.

Polevou potrieme stonky.

A potom ich hneď namočíme do maku.

Necháme ich usušiť.

Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke a zmiešame s olejom.

Potom čokoládovou polevou ozdobíme celé klobúčiky.

 

 

Počkáme, kým stuhne poleva.

Koláče skladujeme vo vzduchotesnej plastovej nádobe, aby zostali čerstvé.

S konzumáciou by sme mali počkať, až kým poleva a čokoládová poleva nestuhnú.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes