Na hrianky je neprekonateľná: Luxusná papriková nátierka s cesnakom, z domácej úrody!

Papriku pestujem každý rok, avšak čerstvá u nás nie je príliš populárna. Vyrábam z nej lečo a tú najúžasnejšiu domácu nátierku. Na hrianky je neprekonateľná, no výborne vám ochutí aj omáčky a ja ju dávam aj na cestoviny.

Papriku pestujem každý rok, avšak čerstvá u nás nie je príliš populárna.

 

 

Vyrábam z nej lečo a tú najúžasnejšiu domácu nátierku.

Na hrianky je neprekonateľná, no výborne vám ochutí aj omáčky a ja ju dávam aj na cestoviny.

...

Potrebujeme:

 

 

2 kg papriky

150 g paradajkového pretlaku (ideálne domáceho) – môžeme použiť aj ošúpané rajčiny

5 strúčikov cesnaku

100 ml octu

4 feferónky (alebo podľa toho, ako pikantnú chcete nátierku mať)

2-3 lyžičky soli

50 g kryštálového cukru

Postup:

 

 

Papriku umyjeme.

Zbavíme stopky a jadierok.

Cesnak si očistíme.

 

 

Rovnako ako papriku si pripravíme aj feferónky.

Teraz všetky prísady zomelieme v mlynčeku na mäso.

 

 

Pridáme soľ, cukor a pretlak.

 

 

Pridáme ocot.

Dôkladne premiešame.

 

 

Nátierku navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie.

Pevne uzavrieme.

 

 

Sterilizujeme pri teplote 85 stupňov 25 minút.

Potom necháme vychladnúť.

 

 

Skladujeme na chladnejšom, tmavom mieste.

Pomazánka vydrží pokojne aj celý rok, teda pokiaľ ju dovtedy nezjete (u nás sa to stáva vždy :-D).

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay