plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na hrianky je neprekonateľná: Luxusná papriková nátierka s cesnakom, z domácej úrody!

Papriku pestujem každý rok, avšak čerstvá u nás nie je príliš populárna. Vyrábam z nej lečo a tú najúžasnejšiu domácu nátierku. Na hrianky je neprekonateľná, no výborne vám ochutí aj omáčky a ja ju dávam aj na cestoviny.

Papriku pestujem každý rok, avšak čerstvá u nás nie je príliš populárna. Vyrábam z nej lečo a tú najúžasnejšiu domácu nátierku. Na hrianky je neprekonateľná, no výborne vám ochutí aj omáčky a ja ju dávam aj na cestoviny.

Potrebujeme:

2 kg papriky

150 g paradajkového pretlaku (ideálne domáceho) – môžeme použiť aj ošúpané rajčiny

5 strúčikov cesnaku

100 ml octu

4 feferónky (alebo podľa toho, ako pikantnú chcete nátierku mať)

2-3 lyžičky soli

50 g kryštálového cukru

Postup:

Papriku umyjeme a zbavíme stopky a jadierok. Potom spolu s očisteným cesnakom a feferónkami zomelieme v mlynčeku na mäso. Pridáme soľ, cukor, pretlak, ocot a dôkladne premiešame.

Nátierku navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie, pevne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 stupňov 25 minút.

Potom necháme vychladnúť a skladujeme na chladnejšom, tmavom mieste. Pomazánka vydrží pokojne aj celý rok, teda pokiaľ ju dovtedy nezjete (u nás sa to stáva vždy :-D).

Najlepšie recepty na dnes