plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie mäso na spôsob STROGANOV: Takto pripravené mäsko je lahodné a jemné ako masielko!

Musíte vyskúšať tieto kuracie prsia s lahodnou omáčkou: Kurací stroganov s pikantnou egyptskou ryžou!

Pripravte si doma fantastický kurací stroganov s neodolateľnou egyptskou ryžou.

 

 

Hneď, ako som tento recept prvýkrát vyskúšal, som vedel, že toto jedlo budem odteraz pripravovať pravidelne.

 

Vynikajúci recept na najlepší kurací stroganov z youtube kanála هبة ابو الخير Heba Abo Elkheir.

Potrebujeme:

500 g vykostených kuracích pŕs alebo stehien

1/2 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL cesnaku

1 ČL cibuľového prášku

1 ČL mletej papriky

 

 

2 strúčiky cesnaku

1 PL olivového oleja

2 PL masla

1 cibuľu

400 g šampiňónov

4 strúčiky cesnaku

tymian

rozmarín

 

 

3 PL preosiatej hladkej múky (30 g)

3 šálky kuracieho vývaru

1 ČL dijonskej horčice

1 PL worcesterovej omáčky

Na krém:

1/2 hrnčeky smotany na varenie

1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu

Postup:

Na začiatku nakrájame šampiňóny na plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Všetok cesnak roztlačíme a na drobno nasekáme.

 

 

Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky.

Nakrájané mäso vložíme do misky.

Pridáme soľ, sušený cesnak, cibuľový prášok, papriku a čierne korenie.

Potom pridáme olivový olej a dva nasekané strúčiky cesnaku.

Rukou premiešame.

Na panvici zohrejeme dve lyžice olivového oleja a pridáme kuraciu zmes.

 

 

Z každej strany osmažíme do zlatista.

Potom mäso vyberieme a do tej iste panvice pridáme maslo.

Hneď ako sa roztopí, pridáme do panvice nakrájanú cibuľu a cesnak.

 

 

Premiešame a na miernom ohni smažíme asi minútu.

Pridáme šampiňóny a zamiešame.

Ďalej pridáme štipku soli a čierneho korenia, vetvičku rozmarínu a tymianu a premiešame.

 

 

Keď šampiňóny dostatočne zmäknú, pridáme múku a zamiešame.

Nalejeme vývar, pridáme kuracie mäso a premiešame.

Potom pridáme smotanu, horčicu, worcesterovú alebo sójovú omáčku a zamiešame.

 

 

Akonáhle omáčka dosiahne bod varu, oheň úplne stíšime a prikryjeme panvicu.

Na miernom ohni varíme 15 minút.

Po uplynutí doby pridáme do šálky s jogurtom 2 lyžice omáčky, premiešame a prelejeme do panvice.

 

 

Zamiešame, varíme dve minúty a na koniec dochutíme petržlenovou vňaťou.

Pripravíme ryžu: do hrnca na sporáku pridáme 3 lyžice oleja a lyžicu masla.

Keď sa maslo rozpustí, pridáme bobkový list, 3 klinčeky, kúsok škoricového drievka, štipku škorice a kurkumy.

 

 

Ďalej pridáme 1/4 lyžice koriandra, 1/4 lyžičky sladkého korenia a 1/4 lyžičky zmesi siedmich korenín a zamiešame.

Nakoniec pridáme dve šálky basmati ryže, premiešame a dobre restujeme, kým sa ryža nerozpáli.

Nalejeme kurací vývar a zamiešame (hrniec neprikrývame).

 

 

Keď sa na hladine začnú vytvárať bublinky, hrniec prekryjeme a varíme 15 minút.

Po uvarení vyberieme z ryže klinčeky a bobkový list.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes