Múka, voda a jarná cibuľka. Neuveríte, aká pochúťka z toho spojenia môže vzniknúť!

16

Vynikajúci a úžasne jednoduchý pokrm s vôňou jarnej cibuľky. Pripravte si chrumkavé cibuľkové mini chuťovky, ktoré sa vynikajúco hodia ako slané raňajky, chuťovka k večernému filmu či chutné pohostenie pre návštevy. Môžete ich tiež pripraviť ako tenké placky podobne ako lokše a podávať ako chutnú prílohu k mäsku.

1 (1)

Postup:

350 g hladkej múky

200 ml horúcej vody

1 lyžičku soli – voliteľné

Zväzok jarnej cibuľky

2 lyžice rastlinného oleja

Postup:

Múku zmiešame so soľou, olejom a postupne pridávame horúcu vodu – za stáleho miešania vareškou. Miešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Keď sa hmota ochladí, vymiesime rukou hladké cesto a vyformujeme do tvaru gule. Vložíme do misy, prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 20-30 minút.

2 (1)

Cibuľku nakrájame nadrobno.

3 (1)

Cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku približne 3 mm. Na povrch rovnomerne rozložíme cibuľku a potom cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé rolky.

4 (1)

5 (1)

Okraje každej rolky zatlačíme prstami, aby sa nerozchádzali. Potom ich rukou pritlačíme k stolu a pomocou valčeka roztlačíme na „placky“ s priemerom 10 cm. Ak sa cesto príliš lepí na ruky môžeme poprášiť trochou múky. Vyprážame na suchej panvici z oboch strán dozlatista. Prípadne môžeme na vyprážanie použiť trošku oleja.

Ďalšou možnosťou je z cesta hneď vyformovať tenučké placky a upiecť ich podobne ako lokše.

6 (1)

zdroj: takprosto

Témy:


Pridajte svoj komentár